Filmtips voor vanavond (14/7)

Copy 0

The Box

(CAZ, 20u40)

Spannende, mysterieuze en stijlvolle thriller boordevol plotwendingen, morele kwesties, knipoogjes naar de X-Files en The Twilight Zone, gebaseerd op een kortverhaal van de schrijver van I Am Legend, van de regisseur van Donnie Darko, met Cameron Diaz en James Marsden. 1975. Arthur en Norma zijn een jong stel die het niet al te breed hebben en een hoogst onzekere toekomst tegemoet gaan. Arthur, die werkt in een onderzoekscentrum van NASA, is onverwacht afgewezen als astronaut en Norma dreigt haar baan als lerares te verliezen omdat er bezuinigd moet worden. Net in deze moeilijke periode krijgen ze het bezoek van de raadselachtige Dr. Arlington Steward. Hij heeft een doos bij met een rode knop. Als ze de knop indrukken verdienen ze 1 miljoen dollar. Op hetzelfde moment zal er ergens in de wereld wel iemand sterven. Welke beslissing zullen ze nemen?

RoboCop

(zes, 20u35)

“Dead or alive, you’re coming with me!” De toekomst. De Amerikaanse staat Detroit is het terrein van misdaadbendes. Het grootste bedrijf, OCP, wil de misdaad bestrijden en werkt aan een revolutionaire oplossing, Robocop. Deze futuristische en gewelddadige actiethriller bevat een aantal legendarische scènes, groeide uit tot een heuse klassieker en garandeert je een typisch Verhoeven-filmavondje boordevol wervelende actie, spitsvondige one-liners, machtige set-ups, uitbarstingen van extreem geweld en onvergetelijke komische momenten!

De Patrick

(Play More Cinema, 21u00)

Jawel, dat is Kevin Janssens in z’n blootje. Het leven gaat al 39 jaar zijn gangetje voor Patrick. Sociaal is hij een beetje incapabel en de man woont nog steeds bij zijn ouders, op een nudistencamping. Dat gezapige leventje neemt plots een drastische wending als Patricks vader overlijdt, er geld op de camping verdwijnt en hij zijn favoriete hamer verliest. De start van een existentiële crisis voor Patrick. De Patrick is een tragikomedie over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.