Filmtips voor vanavond (11/7)

Copy 0

Titanic

(vtm, 20u30)

Het grootste liefdesverhaal aller tijden, spectaculaire visuele effecten, 11 Oscars (o.a. Beste Film) en Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in een episch drama van regisseur James Cameron (The Abyss en Avatar). Rose is een jonge, welgestelde vrouw die gevangen zit in een verstikkende wereld met een arrogante echtgenoot. Jack, een charmante, ruimdenkende artiest, steelt het hart van Rose tijdens een cruise op het schip R.M.S. Titanic. Wanneer het schip een ijsberg raakt, verandert de reis van de geliefden in een adembenemende race om te overleven.

The Hunt for Red October

(Q2, 22u25)

Intense duikbootthriller van de regisseur van Predator, Die Hard en Die Hard with a Vengeance, met Sean Connery en Alec Baldwin. De film kreeg een Oscar voor beste geluidseffecten en Oscarnominaties voor beste montage en beste geluid. 1984. De Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie is bijna op zijn hoogtepunt. De Sovjets hebben net hun nieuwste oorlogsmateriaal van stal gehaald, de ‘Red October’. Deze atoom-onderzeeër is groter dan alle andere duikboten en heeft een revolutionaire ‘stille’ motor, waardoor de Amerikaanse radar hem niet kan oppikken. Marko Ramius heeft de leiding over de onderzeeër. Hij negeert alle bevelen van zijn oversten en zet meteen koers naar de Verenigde Staten. Wil hij een oorlog ontketenen of wil hij overlopen naar de VS?

The 39 Steps

(BBC Two, 14u15)

Bij Movietalk.be hebben we een boontje voor Alfred Hitchcock, dus elke keer als een zender een film van de Britse regisseur programmeert, voelt dat voor ons een beetje aan als een feestdag. En zeker als ze een Hitchcockfilm nemen die je nog amper te zien krijgt. Deze The 39 Steps is dan ook een zwartwit-prent uit het jaar 1935. Maar laat je dat zeker niet afschrikken want deze suspensethriller behoort tot het beste werk van Hitchcock. De film volgt een nietsvermoedende burger die door een speling van het lot verwikkeld raakt in een heus spionagenetwerk. Volgens de grote Orson Welles is dit een ‘masterpiece’. Scenarist Robert Towne (China Town, Mission: Impossible) stelt dat deze titel de basis vormt van ‘contemporary escapist entertainment’. Dus ben je fan van superheldenfilms, ontdekt dan waar ze de mosterd hebben gehaald.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.