Filmtips voor vanavond (10/7)

Copy 0

La La Land

(vtm, 21u30)

Na het formidabele Whiplash verovert regisseur Damien Chazelle andermaal ons hart en onze dansbeentjes met een van de beste films van de afgelopen jaren. De film is nog geen vijf minuten bezig of je zit al zachtjes mee te dansen met een brede glimlach op je smoelwerk. Die glimlach wordt enkel groter wanneer Emma Stone en Ryan Gosling op het witte doek verschijnen. Ze vertolken namelijk de hoofdrollen in een heerlijk ouderwetse romance die wordt gekleurd door hartverwarmende momenten, aangrijpende obstakels, wonderlijke danspartijen, prachtige songs en adembenemende plaatjes. Lees snel onze volledige review.

Rush

(BBC One, 23u45)

Films over Formule 1 hebben al serieus wat miskleunen opgeleverd, maar deze Rush van Ron Howard is een verrassende uitzondering. Dit is een drama op het scherpst van de snede over het meest besproken seizoen uit de Formule 1 geschiedenis. Daniel Brühl en Chris Hemsworth zijn perfect gecast als Niki Lauda en James Hunt, maar het zijn vooral de racescènes die deze film onvergetelijk maken. Petje af voor Howard, want wij zaten gedurende heel de film in onze zetel gedrukt.

The Old Guard

(nu in Netflix)

Charlize Theron in een actiefilm? Dan zitten wij al meteen met een pak popcorn op het beste plekje in de zetel. De uitstekende actrice schitterde het afgelopen decennia in een aantal uitmuntende actieknallers. Met haar vertolkingen in Atomic Blonde, Fast & Furious en Mad Max: Fury Road ontpopte ze zich zelfs tot een heuse actieheldin. Ook in The Old Guard mept, knalt en schopt ze er weer stevig op los. En aan haar zijde verschijnt niemand minder dan Matthias Schoenaerts! De film is gebaseerd op een graphic novel rond een bende huurlingen met een groot geheim: ze zijn onsterfelijk. Eeuwenlang voeren ze al missies uit voor de goeden, af en toe nemen ze ook eens een ‘jobke’ aan van de slechten, om aan voldoende geld en eten te geraken. De aanwerving van een nieuwe ‘recruit’ zet hun ‘kick-ass’-leventje evenwel helemaal op z’n kop.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.