Filmtips voor vanavond (1/8)

Copy 0

Frozen

(vtm, 20u25)

Dé prinsessensensatie van Disney. Mooie liedjes – begin je spontaan al Let It Go te neuriën? – prachtige animatie, sterke karakters en goede dialogen. Bekroond met twee Oscars (Animatiefilm en Song) en vooral een gigantische populariteit bij de kindjes. De optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden en het koninkrijk Arendelle te redden.

Apocalypse Now: the Final Cut

(BBC Two, 22u30)

Monumentale oorlogsfilm van Francis Ford Coppola (The Godfather, The Conversation, The Godfather Part II) boordevol iconische dialogen, scènes en vertolkingen (o.a. Robert Duvall, Martin Sheen, Marlon Brando). Apocalypse Now draait volledig rond de queeste van kapitein Willard naar de mysterieuze kolonel Kurtz. Deze Kurtz – één van de beste officieren ooit in het Amerikaanse leger – zou namelijk een ferme slag van de hamer hebben gekregen en zichzelf als god zien. Winnaar van de Gouden Palm in Cannes, misschien nog beroemder omwille van de hectische draaiperiode en zovele decennia later nog steeds een absoluut meesterwerk.

The Mask of Zorro

(vier, 20u25)

Spanning, ouderwetse sabelgevechten, een vleugje romantiek en een portie humor in de moderne versie van Zorro, met Antonio Banderas, Anhtony Hopkins en Catherine Zeta-Jones. 1821. Don Diego De La Vega is de man achter de mysterieuze figuur Zorro. Waneer de tirannieke gouverneur van de regio, Don Rafael Montero, de ware identiteit van Zorro ontdekt, vermoordt hij de vrouw van De La Vega en neemt hij de opvoeding van De La Vega’s dochter voor zijn rekening. Twintig jaar later keert Montero terug uit ballingschap om van Californië een onafhankelijke staat te maken. De La Vega zit nog steeds in de cel. Maar de passie om wraak te nemen is groot. Alleen moet hij iemand vinden én opleiden om zijn taak als Zorro over te nemen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.