Filmtips voor vanavond (1/7)

Copy 0

Mission: Impossible II

(vtm, 22u00, nu in Play en Play More)

Slow motion martial arts gevechten, balletachtige actiescènes en adembenemende achtervolgingen in een typische John Woo actiethriller. Een buitenbeentje in de hele M:I reeks en misschien wel de minste van alle Mission: Impossible films, maar toch nog steeds een entertainend kijkstuk. Door de langere duur van de opnames, greep Dougray Scott naast de rol van Wolverine en Thandie Newton naast Charlie’s Angels. De film werd de grootste bioscoophit van 2000 en bracht Tom Cruise liefst 75 miljoen dollar op!


Fast Five

(nu in Amazon Prime Video en Netflix)

Gierende banden, pompende beats, onwaarschijnlijke stunts en snoeiharde achtervolgingen in de beste film uit de The Fast and the Furious reeks. Dom Toretto is opnieuw ontsnapt uit de gevangenis na een spectaculaire stunt van zijn beste maatje Brian O’Connor en zijn zus Mia. Met de politie en de FBI op de hielen, zit er niets anders op dan naar Zuid-Amerika te vluchten. Maar als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden, wacht hen nog één grote klus om hun vrijheid terug te krijgen. Marcelleke aantrekken, veiligheidsriem goed vastklikken en de volume-knop volledig induwen!


The Post

(nu in Netflix)

To publish or not to publish? Een drama over journalisten in de jaren 70? Dat moet een saaie bedoening zijn, niet? Vergeet het! The Post is een intrigerend thrillerdrama met momenten die regelrecht uit een spionagefilm kunnen komen. Bovendien belicht het een brandend actueel thema, de vrijheid van pers, heeft het twee Hollywoodiconen in de hoofdrollen, een ‘supporting cast’ om duimen en vingers van af te likken en niemand minder dan Steven Spielberg in de regiestoel. The Post is vintage Hollywoodiaans topdrama en een soort van prequel op de ‘all time’ journalistenklassieker All the Presidents Men.


Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.