8 om nog te zien voor 2019!

8 om nog te zien voor 2019!

Mowgli

Wacht, in 2016 bracht Disney toch al een live-action versie van het wereldberoemde verhaal van Rudyard Kipling uit? Klopt, dit is de langverwachte donkere versie van Andy Serkis, ingeblikt voor niemand minder dan Netflix. En het lange wachten wordt ruimschoots beloond. Met machtige motion capture (wat had je anders verwacht van Serkis), een indrukwekkende stemmencast (Christian Bale, Naomi Harris, Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett) en een duidelijke herinterpretatie van het verhaal, wordt dit een van de films om naar uit te kijken dit najaar. Vanaf 7 december in Netflix.

[videos file=”https://youtu.be/OVBjPpUlQrE” width=”570″ height=”315″][/videos]

Beautiful Boy

Jan Verheyen, Erik Van Looy en Michaël R. Roskam gingen hem voor, maar elk van hen zonder echt groot succes. Voor Felix Van Groeningen is het wel bingo in Hollywood. Het is te zeggen, zijn fantastische film Beautiful Boy, een rauw drama over een vader die af te rekenen krijgt met een zoon verslaafd aan ‘crystal meth’, wordt bedolven onder de superlatieven. Zet je schrap voor een emotionele uppercut en een aantal van de beste vertolkingen van het jaar – Timothée Chalamet en Steve Carrell worden al getipt als Oscarkandidaten. Nu in de bioscoop.

[videos file=”https://youtu.be/8NR8w8s9zWA” width=”570″ height=”315″][/videos]

Widows

Hunger, Shame, 12 Years a Slave. Stuk voor stuk pareltjes van Steve McQueen. Niet de gelijknamige acteur, maar de intussen wereldberoemde en alom geprezen regisseur. Na het winnen van de Oscar voor 12 Years a Slave maakte McQueen een verrassende keuze voor zijn volgende project: een remake van een – in Engeland – populaire BBC-serie uit de jaren 80. Samen met Gone Girl-auteur Gillian Flynn nam hij het scenario onder handen, verzamelde een indrukwekkende cast – Viola Davis, Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Jacki Weaver, Daniel Kaluuya, Colin Farrell, Carrie Coon, Jon Bernthal en Robert Duvall – en kneedde beide tot een van de beste thrillerdrama’s van de jaren 2000 met zenuwslopende momenten, fantastische twists en uitmuntende vrouwelijke vertolkingen. Nu in de bioscoop.

[videos file=”https://youtu.be/cah_10qNGdw” width=”570″ height=”315″][/videos]

Roma

Als je dit jaar nog slechts tijd hebt om één film te bekijken, laat het dan deze zijn. Regisseur Alfonso Cuaron ken je al van Gravity en Children of Men, maar Roma is iets helemaal anders. Cuaron dook in zijn eigen jeugdherinneringen, zorgde zelf voor de cinematografie – de eerste keer voor Cuaron – en als we op de trailer afgaan, lijkt hij een nieuw meesterwerk afgeleverd te hebben. Ondertussen al bedolven onder superlatieven, uitgegroeid tot een van de absolute favorieten van het festivalseizoen en nu al getipt als de film waarmee Netflix zijn allereerste Oscar voor Beste Film zal winnen. Een film die je trouwens op het grootst mogelijke scherm moet bekijken! Vanaf 14 december in Netflix.

[videos file=”https://youtu.be/OybGia2MCeo” width=”570″ height=”315″][/videos]

Mary Poppins Returns

Nog een remake! En dan nog wel van een van de grootste klassiekers uit de filmgeschiedenis. Wij hadden er geen goed oog op en waren ook niet meteen enthousiast na het zien van de eerste teaser. Tot deze trailer uitkwam en we meteen verkocht waren. Terug lijkt de magie van het origineel, de keuze voor Emily Blunt voor het titelpersonage lijkt een schot in de roos en ook Lin-Manuel Miranda lijkt perfect gecast. Bekijk de trailer even en ook jij zal meteen weer helemaal goedgemutst rondhuppelen. Vanaf 19 december in de bioscoop.

[videos file=”https://youtu.be/TgbOqRoCK80″ width=”570″ height=”315″][/videos]

Wildlife

Als absolute fans van Jake Gyllenhaal – we zijn nog altijd niet goed van zijn vertolking in Nightcrawler – kijken we altijd met argusogen uit naar een nieuw project van hem. Zelfs als hij in deze Wildlife slechts een bijrol heeft. De film is het regiedebuut van een andere formidabele acteur, Paul Dano, maar het is vooral Carey Mulligan die je op uitmuntende wijze meeneemt op een subtiele dramatische vertelling over een familie uit de jaren 60 die uit elkaar valt en de zoektocht van een huisvrouw naar een ander leven. Bedolven onder goede kritieken en – vooral de vertolking van Mulligan – getipt voor Oscarnominaties. Vanaf 19 december in de bioscoop.

[videos file=”https://youtu.be/OoJpVQTY_t4″ width=”570″ height=”315″][/videos]

Aquaman

Een overzicht zonder superheldenfilm? Nee, dat is zelfs in de allerlaatste maand van 2018 niet mogelijk. Marvel regeert al jaren in superheldenland en DC blijft voor velen de ene miskleun na de andere afleveren, met uitzondering van Wonder Woman. Aquaman leek ons nu niet meteen de film waarmee DC voor een ommekeer zou zorgen, maar dat lijkt nu net wel het geval te zijn. Critici bestempelen het als ‘de beste DC-superheldenfilm sinds The Dark Knight’, een ‘onderwater versie van Star Wars’ en ‘één groot wild leuk avontuur’. Nog niet overtuigd? Kijk dan even naar de epische trailer. Vanaf 19 december in de bioscoop.

[videos file=”https://youtu.be/VFYtyPv3VBQ” width=”570″ height=”315″][/videos]

Hollywood aan de Schelde

Het filmjaar 2018 sluiten we feestelijk af met een documentaire godbetert. Eentje waarvan we dachten dat hij nooit meer zou klaar geraken, laat staan vertoond worden. Het gaat natuurlijk om de nu al legendarische docu Hollywood aan de Schelde, van de peetvader van de Vlaamse film Robbe De Hert en zijn assistente Joke Sluydts. Nooit eerder vertoond beeldmateriaal, archiefmateriaal van op de set en tijdens roemruchte premières, unieke beelden van de succesvolle buurtbioscopen, interviews met grootheden van toen en nu, en allemaal aan elkaar gepraat door Michaël Pas. Dompel je onder in een gigantische brok cinefiele nostalgie! Vanaf 26 december in de bioscoop.

hollywood_schelde_robbe_de_hert

@svanbeir

Jazzurri

Back to top