4 kleppers om naar uit te kijken in mei 2020

Copy 0

I Know This Much is True

(vanaf 11 mei in Play en Play More)

Eén van de absolute kleppers van HBO dit jaar is deze verfilming van de gelijknamige roman van Wally Lamb. In I Know This Much is True volgen we de parallelle levens van tweelingsbroers Dominick and Thomas Birdsey in een verhaal van verraad, opoffering en vergiffenis tegen de achtergrond van het Amerika van de 20 ste eeuw. HBO haalde alle kanonnen van stal met een uitmuntende dubbelrol van Mark Rufallo, de samenstelling van een indrukwekkende cast – Melissa Leo, Rosie O’Donnell, Archie Panjabi, Imogen Poots, Juliette Lewis, Kathryn Hahn – en regisseur Derek Cianfrance (Blue Valentine, The Place Beyond the Pines) die de zes afleveringen inblikte, schreef en produceerde.

Into the Night

(vanaf 1 mei in Netflix)

De eerste ‘Belgische Netflix-serie’! Zo probeert Netflix de serie Into the Night de nodige ruchtbaarheid te geven in Vlaanderen. Euh? Er verschenen toch al Belgische series op Netflix, denk maar aan Undercover, Tabula Rasa, 13 Geboden en – spijtig genoeg niet in Vlaanderen – De Bende van Jan De Lichte. Klopt, maar deze serie werd volledig geproduceerd door Netflix en strikte met Inti Calfat en Dirk Verheye, de regisseurs van het zeer gesmaakte Over Water. Into the Night beschikt over een diverse, maar redelijk onbekende cast, maar een veelbelovende premisse: de zon vermoordt iedereen op haar pad. Een vliegtuig boordevol passagiers hoopt met een vlucht in de nacht haar dodelijke kracht te ontlopen. Je kan de serie vanaf 1 mei lekker in één beurt bingen.

Once Upon a Time in Hollywood

(vanaf 16 mei in Play More)

Een liefdesbrief van Quentin Tarantino aan Hollywood. Tarantino keert met Once Upon a Time in Hollywood terug naar het Los Angeles van 1969. Het Hollywood waar Tarantino mee opgroeide en waarvan zijn oeuvre doordrongen is. Tarantino zet je letterlijk in de auto en neemt je mee op een onvergetelijke trip naar een vervlogen tijd. De liefde druipt tijdens die momenten van het scherm. En als kers op de taart plaatst Tarantino daar nog eens twee absolute klasbakken als Leonardo DiCaprio en Brad Pitt in. En op het einde volgt nog een stevig WTF-toetje.

Bad Boys for Life

(vanaf 29 mei in Telenet à la carte/Proximus Pickx)

Next level Hollywood shit! Adil El Arbi en Bilall Fallah, het meest luidruchtige regisseursduo van de Lage Landen, scheert momenteel zeer hoge toppen met hun film Bad Boys for Life. Patser was een voorproefje van hun kunnen, ‘the real deal’ is deze derde film in de immens populaire Bad Boys-franchise. Niemand minder dan Will Smith en Martin Lawrence werden hun beste maatjes in LA en zonder schroom dropten ze deze Hollywoodvedettes in het gekende El Arbi- en Fallah-wereldje: vuilbekkerij, schietpartijen, hyperactieve montage, visuele spielerei en loeiharde actie. De film werd een globale blockbusters en bracht meer dan 400 miljoen dollar in het laadje.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.