4 kleppers om naar uit te kijken in augustus

Copy 0

Serie: Lovecraft Country

(vanaf 17 augustus in Play en Play More)

J.J. Abrams en Jordan Peele? HBO heeft twee van de meest invloedrijke en belangrijkste regisseurs van het moment weten te strikken voor wat hun nieuwe grote hitserie van het najaar belooft te worden. Lovecraft Country is een horrordrama, gebaseerd op Matt Ruffs gelijknamige boek, waarin we samen met Atticus Freeman – een zwarte man – op zoek gaan naar zijn verdwenen vader in het diepe Zuiden van de Verenigde Staten van de jaren 50. Een roadtrip die niet alleen zeer gevaarlijk is vanwege de Jim Crow-wetten en het racisme in The South, maar ook door angstaanjagende monsters die recht uit een Lovecraft-verhaal zouden kunnen komen.

Film: Project Power

(vanaf 14 augustus in Netflix)

Als er een pilletje bestaat waarmee je gedurende 5 minuten over superkrachten beschikt. Zou je deze dan nemen? Ziehier het uitgangspunt van een nieuwe SF-thriller van streaminggigant Netflix. De trailer belooft alvast flashy dialogen, fraaie cameramoves, stijlvolle looks, stevige actie en klinkende Hollywoodnamen als Joseph Gordon-Levitt en Jamie Foxx.

Serie: Lucifer seizoen 5 (eerste deel)

(vanaf 21 augustus in Netflix)

Normaal ging de ‘fantasy procedural’ eindigen met het vijfde seizoen, maar Netflix besliste daar anders over. Tijdens het finaliseren van de grote finale van seizoen 5 kregen de breinen achter Lucifer, Joe Henderson en Ildy Modrovich, de vraag om nog een extra seizoen in elkaar te boksen. Daar moesten ze toch even over nadenken, maar uiteindelijk gingen ze overstag. Maar geen angst, seizoen 5 blijft helemaal overeind en bevat hierdoor enkele van de meest gewaagde afleveringen van de hele serie, o.a. een zwartwit-flashback aflevering en ééntje waarin de arrogante showrunner van een serie over de duivel die moordzaken oplost op brutale wijze wordt vermoord.

Film: Tenet

(vanaf 26 augustus in de bioscoop)

Jazeker, af en toe verschijnen er nog nieuwe films in de bioscoop. Maar inderdaad, een blockbuster van het type Tenet, dan moeten we al helemaal terug naar het begin van 2020 met Bad Boys for Life. Tenet werd al enkele keren uitgesteld en kreeg al het etiket ‘redder van de cinemazalen’, maar het is vooral het nieuwste filmproject van Christopher Nolan, de grootste filmregisseur van het moment. Tenet wordt hier en daar neergezet als een vervolg op Inception. Wij zijn een grote fan van Inception, maar verwachten dat Tenet nog enkele stappen verder gaat qua scope, actie, spanning, verhaal en bovenal, cinemaervaring. Als we dan toch met een mondmasker in de bioscoop (bij voorkeur in een IMAX-zaal) moeten zitten, laat het dan minstens voor deze film zijn.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.