4 kleppers om naar uit te kijken in april 2020

Copy 0

Frozen II

(nu in Telenet à la carte en Proximus Pickx)

Weinig films hebben zo lang de wereld gedomineerd, toch van kinderen en hun ouders, als Disneys Frozen. Liefst zes jaar moesten de miljoenen fans wachten op een vervolg van de avonturen van Elsa, Anna, Olaf, Kristoff en Sven. En indien je de film nog niet zou meegepikt hebben in de bioscoop, dan wordt het lange wachten nu dubbel en dik beloond. Zeker in deze tijden van corona, een welkom geschenk om de kids te plezieren. Frozen II is een nieuw hartverscheurend, emotioneel en avontuurlijk spektakel met wonderlijke toestanden, nagelbijtende momenten, meezingnummers en verbluffende animatie. Net als Frozen werd het vervolg een megasucces voor Disney met een box office van bijna 1,45 miljard. De succesvolste animatiefilm aller tijden.

Star Wars: the Rise of Skywalker

(nu in Telenet à la carte en Proximus Pickx)

Afgelopen jaar kwam er een eind aan de saga van de bekendste familie van deze planeet. Nee, niet de familie Van den Bossche van de vtm-soap Familie, maar wel de intergalactische kroost van de Skywalkers. Met The Rise of Skywalker breidde regisseur J.J. Abrams een prachtig eind aan een van de meest fantastische filmreeksen ooit. Abrams maakte van The Rise of Skywalker een veilig, maar ook crowd-pleasing SF-avontuur. Na het controversiële The Last Jedi greep Abrams terug naar zijn eigen winnende formule van The Force Awakens: waanzinnige actiescènes, woestijn-achtervolgingen, loeiharde lightsaber-standoffs en een terugkeer naar het duidelijke light vs dark verhaal. De saga van de Skywalkers eindigt met een soort ‘greatest hits’. Intergalactisch vertier van de bovenste plank!

The Last Dance

(vanaf 20 april in Netflix)

Door de annulering van alle sportevenementen voor de komende maanden, is het stevig zoeken voor sportfans naar nieuwe sportbelevenissen. F1-fans komen al aan hun trekken met F1: Drive to Survice op Netflix, maar de streamingdienst heeft nog een zeer welkom cadeautje voor ons in petto: The Last Dance. Een 10-delige docureeks over een van de beste basketbalteams ooit met de beste basketbalspeler aller tijden in een hoofdrol: Michael Jordan. In de herfst van 1997 liet Michael Jordan, coach Phil Jackson en Jerry Reinsdorf, de eigenaar van de Chicago Bulls, een NBA Entertainment filmcrew toe, om hen gedurende het hele seizoen te filmen. Naast dat tumultueuze seizoen zoomt de docu ook in op het fenomeen Jordan, de strijd van de Chicago Bulls om uit te groeien tot een Championship-team en de bekroningen die daarop volgden. Dit belooft een van de meest fascinerende sportsdocu’s ooit te worden.

La casa de Papel seizoen 4

(vanaf 3 april in Netflix)

Mja, deze serie heeft geen inleiding nodig hé? De Spaanse thrillerserie pakt traditiegetrouw snel uit met nieuwe afleveringen en de fans hebben ook deze keer niet echt lang moeten wachten op nieuwe bloedstollende avonturen van El Profesor en zijn bende. Maar deze keer wordt het levensgevaarlijk als het plan van de Professor barsten begint te vertonen en het team zowel binnen als buiten de Banco de España vijanden moet afweren. Zet je alvast schrap, want de trailer laat niets aan de verbeelding over: het wordt de grootste puinhoop ooit.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.