REELSHOTS: Neruda, Nocturnal Animals, Arrival

Copy 0

Elke week verschijnen er een dozijn trailers van toekomstige films op het internet. Wij selecteren daarom de interessantste promofilmpjes van de week. Dat kunnen teasers van blockbusters zijn, maar ook films die volledig onder de radar zijn gebleven en die wij hun moment in de schijnwerpers gunnen.

Neruda

The Crew: Gael Garcia Bernal, Alfredo Castro, Luis Gnecco

Pablo Larrain. Onthou die naam. Deze Chileense regisseur is de nieuwe ruwe diamant uit de Zuid-Amerikaanse filmwereld. Wij hebben zijn nieuwste, Jackie, met een fenomenale Natalie Portman, al meegepikt op het Filmfestival van Gent en we zijn er nog steeds niet goed van. Maar de man maakte eerder dit jaar nog een film: Neruda. In dit drama/achtervolgingsfilm speelt Gael Garcia Bernal een vastberaden detective die de communistische dichter Pablo Neruda moet vatten. Neruda verschijnt in januari in de zalen, Jackie draait een maandje later in de bioscoop.

Nocturnal Animals

The Crew: Jake Gyllenhaal, Amy Adams, Michael Shannon

Alles dat uitkomt met Jake Gyllenhaal heeft meteen onze aandacht, maar combineer dat met de altijd ijzersterke Amy Adams, de mysterieuze Michael Shannon en het visueel adembenemende oog van Tom Ford, en je hebt een onheilspellende thriller die het allerbeste belooft. In de film leidt Adams een luxeleventje als kunsthandelaarster. Haar bestaan wordt stevig overhoop gegooid als ze op een dag een boek ontvangt van haar ex-man waarin zij één van de hoofdrollen speelt.

Arrival

The Crew: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

De mysterieuze SF-thriller Arrival is zo’n film waar je liefst zo weinig mogelijk over weet, voor je hem gaat bekijken in de bioscoop. Gelukkig heeft regisseur Denis Villeneuve – ja, de regisseur van Blade Runner 2 – daarom zo weinig mogelijk beeldmateriaal losgelaten. Een uitstekende zet, want de beelden die we te zien krijgen, doen ons enkel verlangen naar meer. In Arrival krijgt de wereld het bezoek van aliens. Amy Adams speelt een taaldeskundige die probeert te communiceren met de buitenaardse wezens voor een wereldwijde oorlog uitbreekt.

@svanbeir

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.