Reelshots: Dumbo, Alita, Roma

Copy 0

Elke week verschijnen er een dozijn trailers van toekomstige films op het internet. Wij selecteren de interessantste promofilmpjes van de week. Dat kunnen teasers van blockbusters zijn, maar ook films die volledig onder de radar zijn gebleven en die wij hun moment in de schijnwerpers gunnen.

Dumbo

Ja we geven het toe, tijdens onze kinderjaren waren we absolute fan van Dumbo. Geen enkele van de Disney-verhalen kon tippen aan dat van het lieve olifantje. Het aanstellen van Tim Burton leek ons een schot in de roos en deze eerste trailer belooft inderdaad waar wij stilletjes van droomden. Geen zeemzoete Disney-show, maar een emotioneel drama waar jong én oud van kan genieten. Hopelijk kan de film tippen aan de hoge verwachtingen die deze trailer opwekt. Met o.a. Colin Farrell, Eva Green, Michael Keaton en Danny DeVito.
Vanaf 27 maart 2019 in de bioscoop.

Alita: Battle Angel

Een film die al meer dan 15 jaar geleden werd aangekondigd. Maar toen koos ene James Cameron voor een ander filmproject: Avatar. Terwijl zijn goede vriend Robert Rodriguez de regie in handen kreeg, is de invloed van Cameron duidelijk aanwezig. Zeker in deze tweede trailer, die er al veelbelovender uitziet dan de eerste. De gevechten, de CGI en de visuele effecten zien er weer revolutionair uit. Zelf kijken we al jaren uit naar deze verfilming van de graphic novel Battle Angel Alita van Yukito Kishiro, maar de grote vraag blijft of het cinemapubliek er ook echt wel trek in heeft. Vanaf 13 februari in de bioscoop.

Roma

Als je dit jaar nog slechts tijd hebt om één film te bekijken, laat het dan deze zijn. Regisseur Alfonso Cuaron ken je al van Gravity en Children of Men, maar Roma is iets helemaal anders. Cuaron dook in zijn eigen jeugdherinneringen, zorgde zelf voor de cinematografie – de eerste keer voor Cuaron – en als we op de trailer afgaan, lijkt hij een nieuw meesterwerk afgeleverd te hebben. Ondertussen al bedolven onder superlatieven, uitgegroeid tot een van de absolute favorieten van het festivalseizoen en nu al getipt als de film waarmee Netflix zijn allereerste Oscar voor Beste Film zal winnen. Een film die je trouwens op het grootst mogelijke scherm moet bekijken! Vanaf 14 december in Netflix.

Volg en like ons!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.