Onze Play top 7

Copy 0

(krijgt elke week een update – laatste update 13/4)

Deze lijst en rangschikking wordt puur willekeurig opgemaakt en bevat simpelweg de films of series waarvan Movietalk meent, dat je deze absoluut gezien moet hebben.

Serie: Westworld

Na bijna een jaar en een half keren we terug naar de wondere en intrigerende wereld van Westworld. Straffer nog, Westworld komt naar ons en de hosts zijn deze keer de gasten in onze wereld. Breaking Bad-ster Aaron Paul wordt een belangrijk personage in dit nieuwe seizoen, maar het is opnieuw Dolores die zich opwerpt als de absolute hoofdrolspeler. Voor Dolores doemt er een nieuwe wereld aan de horizon op, de mensenwereld. Een wereld die Dolores nooit mocht betreden, maar nu ze er eindelijk is, het strijdtoneel vormt voor een meedogenloze en allesbeslissende oorlog. Maar een onverwachte tegenstander wacht haar op. En de Man in Black is nog steeds niet uitgespeeld. Seizoen 1 en 2 kan je ook bingen in Play.

Serie: The Plot Against America

In The Plot Against America zijn we, door de ogen van een Joodse familie, getuige van een alternatieve Amerikaanse geschiedenis. We ontdekken samen met hen de politieke blitzcarrière van vliegheld en populist Charles Lindbergh, van presidentskandidaat tot de persoon die een natie de weg naar het fascisme wijst. The Plot Against America is gebaseerd op het geprezen en gelijknamige boek van Philip Roth. Niemand minder dan David Simon en Ed Burns (The Wire, The Deuce) traden op als scenaristen en producenten. De cast bestaat uit Hollywoodknallers als Winona Ryder, Zoe Kazan en John Turturro. Een absolute must see met een laatste episode die behoort tot het allerbeste van de laatste decennia.

Film: No Country for Old Men

Nu al legendarische western/misdaadthriller met één van de meest huiveringwekkende slechteriken in de filmgeschiedenis, van de gebroeders Coen (Fargo en The Big Lebowski), de meest onconventionele regisseurs van Hollywood. De film won tijdens de Oscars van 2008 vier gouden beeldjes: beste film, regie, mannelijke bijrol (Bardem) en scenario. Llewelyn Moss ontdekt tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande een grote groep lijken, een busje vol met heroïne en een koffer met twee miljoen dollar. In plaats van de gruwelijke slachting aan te geven en het geld te overhandigen aan de plaatselijke autoriteiten, besluit hij te zwijgen en het geld mee te nemen. Zijn vlucht zet echter een keten van gruwelijk en uiterst dodelijk geweld in gang.

Serie: The Outsider

Bestaat er nog een verhaal of boek van grootmeester Stephen King dat nog niet verfilmd werd? HBO zocht, vond en goot The Outsider in een meeslepend en spannende 8-delig thrillerdrama. Flint City wordt opgeschrikt door een gruwelijke kindermoord. De plaatselijke rechercheur heeft een hoofdverdachte en alle bewijsmateriaal leidt ook naar deze verdachte. Maar de zaak neemt een pak verrassende, merkwaardige en bizarre wendingen. Een nieuwe HBO-topper met Jason Bateman (The Gift, Ozark) en Ben Mendelsohn (Mississippi Grind, Rogue One) in de hoofdrollen. De serie kreeg op Twitter alvast de goedkeuring van Mr. King himself: ‘The Outsider premieres on HBO. It’s excellent.’

Serie: Watchmen

Op zoek naar een nieuwe blockbusterserie na acht seizoenen Game of Thrones? Enter Watchmen, een vervolg op de gelijknamige cult graphic novel. De donkere en gewelddadige superheldenreeks wordt algemeen bestempeld als onverfilmbaar en volgens fans enkel realiseerbaar als een serie op… HBO. Het kwaliteitshuis nam de uitdaging aan. Verwacht geen zuivere verfilming van de graphic novel, maar eerder een ‘remix’. Het verhaal vindt plaats in de wereld die stripauteur Moore en tekenaar Gibbons creëerden, maar in een hedendaagse setting en voorzien van een frisse, originele blik. De beste serie van 2019!

Serie: Run

Fantastisch nieuws voor de talrijke fans van tv-fenomeen Phoebe Waller-Bridge. Samen met HBO heeft ze een nieuwe serie ingeblikt en het belooft een verrassende mix te worden tussen haar vorige pareltjes Killing Eve en Fleabag. Run volgt een koppel dat elkaar terugziet na 17 jaar als gevolg van een simpel sms-bericht. Dat klinkt als een regelrechte romcom, maar het verhaal neemt een verrassende wending en transformeert voor je ogen in een regelrechte thriller. Waller-Bridge werkte opnieuw samen met haar vast partner Vicky Jones voor deze serie en speelt zelf een klein rolletje naast hoofdrolspelers Domhnall Gleeson en Merritt Wever (Unbelievable).

Film: Collateral

Machtige en visueel sublieme thriller van grootmeester Michael Mann (Heat). Voor één keer kruipt Tom Cruise eens in de rol van slechterik en dat levert één van zijn beste vertolkingen ooit op. Toch is het taxichauffeur Jamie Foxx die met een prachtige vertolking met de film gaat lopen. Mann schotelt ons in Collateral bovendien opnieuw een aantal fascinerende scènes voor zoals de schietpartij in de discotheek, de confrontatie tussen Cruise en een stel dieven en de schitterende jazzclub tête-à-tête. Foxx en de montage werden genomineerd voor een Oscar.

Ontdek het volledige aanbod van Play.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.