Kijktips voor vanavond (8/4)

Copy 0

The Counselor (Nu in Play)

Angstaanjagende en onrustwekkende thriller met enkele ophefmakende scènes, van regisseur Ridley Scott (Gladiator en Alien), gebaseerd op een scenario van Cormac McCarthy (The Road, No Country for Old Men), met een fabelachtige cast: Brad Pitt, Javier Bardem, Michael Fassbender, Cameron Diaz en Penélope Cruz. Verleid door het rijke en spannende leven van de georganiseerde misdaad, besluit een advocaat, ‘the Counselor’, mee te werken aan één illegale deal. Al snel komt hij erachter dat er geen weg terug is en dat hij moet vrezen voor zijn leven, en dat van zijn dierbaren.

The Loudest Voice (Nu in VRTNu, Play, Play More)

Jawel, dat is echt Russell Crowe. De steracteur van Gladiator en A Beautiful Mind kreeg, met veel hulp van de make-up-afdeling, het postuur en de looks aangemeten van Roger Ailes, de grondlegger van de Amerikaanse nieuwszender Fox News. Crowe mag zijn tanden zetten in een onvervalste ‘bad guy’. Ailes was immers een zeer controversieel figuur. Showtime wist voor de bijrollen nog een pak andere Hollywoodkleppers te versieren, met o.a. Naomi Watts, Sienna Miller en Seth MacFarlane. Tom McCarthy regisseerde dan weer het Oscarwinnende Spotlight.

The Prestige (Nu in Netflix)

Hocus pocus, pats! Hugh Jackman en Christian Bale schitteren in deze magische thriller van meesterverteller Christopher Nolan als twee concurrerende illusionisten. Twee magiërs die niet alleen spelen met de verwachtingen van de toeschouwers in het theater, maar ook de kijkers steevast op het verkeerde been zetten. Het levert een machtige film boordevol mysterieuze trucs en verrassende plotwendingen op die nog uren blijft nazinderen. Leuk detail: David Bowie speelt een bijrolletje als uitvinder Nikola Tesla.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.