Kijktips voor vanavond (7/5)

Copy 0

Seventh Son (CAZ, 20u40)

Het enige overgebleven lid van een mystieke orde gaat op zoek naar de zevende zoon van een zevende zoon. Volgens een oude voorspelling zou deze over een uitzonderlijke gave beschikken. Samen met de keiharde mentor (Jeff Bridges!) moet hij de Dark Queen en haar leger van moordenaars met bovennatuurlijke krachten verslaan. Zet je schrap voor epische gevechten, spetterende speciale effecten en een waanzinnig avontuur.

Briarpatch (Nu in Play en Play More)

Nog op zoek naar een nieuw moordmysterie? Briarpatch wordt dan jouw nieuwe serie-verslaving. De makers van Mr. Robot hebben een broeierige thrillerserie voor jou in petto, waarin zelfs een stel losgebroken wilde dieren hun rolletje opeisen. Alles draait evenwel rond Allegra – een glansrol van Rosario Dawson – die terugkeert naar haar geboortestad San Bonifacio om de moord op haar zus te onderzoeken en zo een systeem van corruptie blootlegt. Briarpatch bevat redelijk wat snuifjes Twin Peaks, Fargo en Top of the Lake, en een fraaie eerste aflevering die ingeblikt werd door Ana Lily Amirpour van A Girl Walks Home Alone at Night.

A Quiet Place (Nu in Netflix)

Een van de beste films en een van de grote verrassingen van het filmjaar 2018 was deze rasechte nagelbijter van acteur-regisseur John Krasinski. Samen met zijn wederhelft Emily Blunt dompelt hij je helemaal onder in een post-apocalyptische wereld waar het minste geluid je leven kan kosten. Het levert razend spannende en zenuwslopende cinema op die je op het puntje van je stoel brengt en je hart vele malen sneller doet kloppen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.