Kijktips voor vanavond (4/5)

Copy 0

Gremlins (zes, 22u15)

Grappige, originele en visueel verbluffende horrorkomedie van regisseur Joe Dante (Innerspace, Small Soldiers). Zorg ervoor dat hij niet nat wordt. Stel hem niet bloot aan fel licht. En hoe hij ook huilt en smeekt… geef hem nooit eten na middernacht. Met deze instructies krijgt de jonge Billy Peltzer zijn schattige nieuwe huisdier. Maar Billy zal veel meer krijgen dan hij verwachtte.

Das Boot (NPO 3, 00u15)

Monumentaal en claustrofobisch Duitse thrillerdama. De beste ‘submarine’-film aller tijden. Crimson Tide , The Hunt for Red October en U-571 zijn stuk voor stuk goede films, maar deze steekt er mijlenver bovenuit. Gedurende bijna 150 minuten zit je letterlijk mee aan boord van U-96 en beleef je momenten van saaiheid, ondraaglijke spanning en terreur. Een ware uitputtingsslag voor de crew, maar ook voor de kijker. En dan hebben we het nog niet gehad over de ijzersterke vertolking van Jürgen Prochnow, de wereldberoemde soundtrack en zes Oscarnominaties (o.a. Beste Cinematografie en Regie). Een meesterwerk!

Babylon Berlin (Nu in Play, Play More en VRT NU)

“It’s never been done before”. Een zinnetje dat je verwacht bij een nieuw seizoen van Game of Thrones of Westworld. Fout! Babylon Berlin is een unieke, prestigieuze Europese serie. De duurste niet-Engelstalige serie ooit. Deze serie is een machtige mix van spionagethriller, film noir, historisch portret en bovenal razend ambitieus misdaadepos dat zich afspeelt in het Berlijn van voor WO II. Aangrijpend, meesterlijk verteld, rijk aan historie, suspensevol en boordevol twists.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.