Kijktips voor vanavond (31/3)

Copy 0

De Stig (één, 21u25)

De documentairefilm De Stig gaat over het leven en de revalidatie van profwielrenner Stig Broeckx. Hij kwam op 28 mei 2016 zwaar ten val kwam tijdens de Baloise Belgium Tour. Bij een massale valpartij raakten negentien renners gewond, Stig nog het allerergste. Hij werd in comateuze toestand per helikopter overgebracht naar het universitair ziekenhuis in Aken, waar zijn toestand vijf maanden en 20 dagen onveranderd bleef. Weggezonken in een diepe, vegetatieve coma. Tot Stig Broeckx weer zijn ogen opende. Het was een hoopvol teken, maar dokters wilden ook weer niet té enthousiast zijn. Stig zou allicht nooit meer kunnen praten, of stappen. Laat staan fietsen. Vandaag doet Stig Broeckx dat allemaal. De Stig is het wonderbaarlijke verhaal van een jongeman die nooit heeft opgegeven.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (Nu in Netflix)

Na het wereldwijde succes van Making a Murderer geldt Netflix als een soort instituut voor crimidocu’s. Met deze Tiger King heeft het opnieuw de jackpot te pakken. Straffer nog, deze waargebeurde docu schetst een verhaal dat zelfs Hollywood niet had kunnen verzinnen. Centraal staan twee figuren lijnrecht tegenover elkaar: Joe Exotic, eigenaar van een dierenpark met wilde dieren, en Carole Baskin, leider van de dierenrechtenclub Big Cat Rescue. In deze 7-delige docureeks beland je van de ene waanzinnige plotwending in de andere, verschijnt een palet van fantastische, maar krankjorume bijpersonages op het toneel en krijg je een mix van ‘murder, mayhem en madness’ te slikken. Een bingewatcher van formaat!

Spider-Man: Into the Spider-verse (Nu in Play More)

Moeten we onze tijd echt nog maar eens in een nieuwe Spider-Man steken? Inderdaad, de laatste jaren hebben we simpelweg veel te veel Spider-Mannen op het grote scherm gezien en al zeker teveel ‘origin stories’ van onze spinnenvriend. Maar deze animatiefilm van Spider-Man is een creatieve splinterbom, een beeldenstorm van ongebreidelde inventiviteit, een pure adrenalinekick met adembenemende visuals, een opzwepende soundtrack en een bende fantastische personages.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.