Kijktips voor vanavond (30/3)

Copy 0

Source Code (CAZ, 20u40)

Source Code is een sublieme mix van Groundhog Day en The Matrix in een mysterieuze sciencefictionthriller, van de regisseur van Moon, met Jake Gyllenhaal. Een jongeman wordt wakker in een trein op weg naar Chicago. Hij heeft geen idee waar of wie hij is. Een vrouw lijkt hem te kennen, maar hij heeft haar nog nooit gezien. Voor hij kan achterhalen wat er allemaal aan de hand is, vernietigt een bomexplosie de volledige trein en alle passagiers. Niet veel later wordt de jongeman wakker in een isolatiekamer. Hij is vastgemaakt aan een ingenieuze machine, de ‘source code’. Maar voor hij iets kan doen, zit hij terug op dezelfde trein naar Chicago.

The Real Michael Jackson (BBC Two, 22u)

Ja, zelfs in coronatijden blijft Michael Jackson een gespreksonderwerp. Was Jackson eind jaren 80 immers niet die ‘gek’ die plots mondmaskers begon te dragen? Maar alle gekheid op een stokje, ook na zijn dood blijft Jackson met de regelmaat van de klok opduiken in de media. Nog niet zo lang geleden maakte HBO nog de docu Leaving Neverland. The Real Michael Jackson van Jacques Peretti – een onderzoeksjournalist die hem jarenlang volgde – neemt het karakter van wijlen popster Michael Jackson onder de loep en keert terug naar het begin. Hij tracht een vollediger beeld van deze complexe, tegenstrijdige man te vormen door op zoek te gaan naar aanwijzingen die destijds over het hoofd werden gezien.

Westworld Sz. 1-3 (Nu in Play en Play More)

Na bijna een jaar en een half keren we terug naar de wondere en intrigerende wereld van ‘Westworld’. Straffer nog, Westworld komt naar ons en de hosts zijn deze keer de gasten in onze wereld. Breaking Bad-ster Aaron Paul wordt een belangrijk personage in dit nieuwe seizoen, maar het is opnieuw Dolores die zich opwerpt als de absolute hoofdrolspeler. Voor Dolores doemt er een nieuwe wereld aan de horizon op, de mensenwereld. Een wereld die Dolores nooit mocht betreden, maar nu ze er eindelijk is, het strijdtoneel vormt voor een meedogenloze en allesbeslissende oorlog. Maar een onverwachte tegenstander wacht haar op. En de Man in Black is nog steeds niet uitgespeeld. Seizoen 1 en 2 kan je ook bingen in Play en Play More.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.