Kijktips voor vanavond (29/4)

Copy 0

Surrogates (Zes, 20u35)


Een toekomstige wereld boordevol robotten, Bruce Willis met blond haar en een pak verbluffende actiescènes in een futuristische actiethriller, gebaseerd op de gelijknamige ‘graphic novel’, van de regisseur van Terminator 3: Rise of the Machines. We bevinden ons in een toekomst waar de mensen alle werk laten opknappen door hun ‘surrogaat’: een jongere/knappere/kwiekere/betere robotversie van zichzelf. Ook FBI-agent Tom Greer heeft een alter ego, een dertigjarige versie van zichzelf met blond haar en een verwijfde snit. Helaas begint een moordenaar de surrogaten én hun eigenaars één voor één om te brengen. Voor het eerst in jaren moet Tom Greer zich weer in hoogsteigen persoon in de buitenwereld wagen om deze zaak op te lossen.

Extraction (Nu in Netflix)

Thor meets The Raid! Netflix heeft zich het afgelopen jaar steeds meer opgeworpen als een huis van kwaliteitsvolle films als The Irishman en Roma. Maar Netflix blijft ook stevige actiethrillers uitbrengen en Extraction is een absolute voltreffer. Chris Hemsworth knalt, mept, klopt, steekt, schiet en vecht zich een weg door de nauwe straatjes en steegjes van een ultra-corrupt Dhaka. Zijn missie: de zoon van een drugsbaron terughalen in het officieuze ‘koninkrijk’ van een andere drugsbaron. Het levert een nagelbijtende, super intense en videogame-achtige actieprent op die je compleet murw slaat.

Chernobyl (canvas, 22u10, nu in Play, Play More en VRT Nu)


1986, de nucleaire ramp in Tsjernobyl, het nooit eerder vertelde waargebeurde verhaal. Tsjernobyl, 26 april 1986. Een explosie in een nucleaire installatie in Oekraïne, toen nog een onderdeel van de Sovjet-Unie, zorgt voor een gigantische nucleaire ramp met gevolgen tot in Scandinavië en West-Europa. HBO goot deze moeder der rampen in een beklijvend 5-delig thrillerdrama met een absolute topcast: Jared Harris (Mad Men), Stellan Skarsgard (Good Will Hunting) en Emily Watson (Breaking the Waves). De serie werd bedolven onder de Emmy’s en de Golden Globes.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.