Kijktips voor vanavond (28/5)

Copy 0

Taken

(vtm, 22u25, nu in Netflix, Play en Play More)

Je zoekt best geen ruzie met Liam Neeson, ook niet telefonisch, want hij heeft een speciale set van vaardigheden. Wie had ooit gedacht dat Liam Neeson, Oskar uit Schindler’s List, op 62-jarige leeftijd uitgegroeid zou zijn tot een echte actieheld. En geen Expendable hé, verre van. Het begon allemaal met de actiethriller Taken, waarin de dochter van Bryan Mills (Neesons personage) wordt ontvoerd. Wat volgt is een waanzinnige klopjacht waar Rambo, Ethan Hunt, zelfs The Terminator wat van kunnen leren.

Absentia

(vier, 22u40, nu in Play, Play More en Amazon Prime Video)

Stana Katic, van de hitserie Castle, viert haar rentrée op het kleine scherm met een nieuwe bloedstollende thrillerserie. Zonder Richard Castle, maar ook zonder geheugen. Een klopjacht op een beruchte seriemoordenaar was haar laatste wapenfeit. Nu ze terug is, beginnen de moorden opnieuw. Zet je dus schrap voor een stel mysterieuze moorden, eigenwijze agenten die de regels aan hun laars lappen, doofpotoperaties, duistere geheimen, een uitgekookte seriemoordenaar en een sombere, donkere setting.

Lockdown Culture with Mary Beard

(BBC Two, 20u)

Cinema’s gesloten, filmsets die leeg staan, films die worden gespaard om in de bioscoop uit te brengen wanneer deze terug open mogen. De lockdown is geen leuke periode voor de ware filmliefhebber. Toch is er licht aan het einde van de tunnel. Langzaam worden er stappen gezet om terug te beginnen filmen en bioscopen hebben plannen om voor een beperkt publiek hun deuren te openen. Regisseur Martin Scorsese gaat nog een stapje verder. Hij maakte een kortfilm over het leven in lockdown met behulp van een heleboel filmklassiekers, o.a. van Alfred Hitchcock. Maak je dus maar klaar voor een nieuwe Masterclass van de grootmeester himself.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.