Kijktips voor vanavond (26/5)

Copy 0

Body Double (CAZ, 20u40)

Mysterieuze voyeuristische erotische thriller, met talloze vette knipogen naar Alfred Hitchcock, van Brian De Palma, regisseur van Carlito’s Way, Scarface en Mission: Impossible, met Melanie Griffith. Griffith kreeg voor haar vertolking een Golden Globe nominatie voor beste vrouwelijke bijrol. Jake Scully is een tweederangsacteur die bijna gelijktijdig zijn vriendin, zijn appartement en zijn werk verliest. Als bij toeval krijgt hij de kans om op het luxueuze appartement van een vriend te letten. Daar amuseert hij zich met de talrijke technologische gadgets. Er staat ook een telescoop waarmee hij iedere avond de striptease van zijn buurvrouw kan volgen. Hij raakt totaal geobsedeerd door de vrouw en volgt haar overal. Maar hij blijkt niet de enige te zijn.

Succession (nu in Play en Play More)

In dit donkerkomische HBO-drama draait alles rond Logan Roy, een uiterst succesvol zakenman, die op het punt staat om de macht van één van de grootste mediabedrijven over te dragen. Het is de start van een interne familiestrijd waarin macht, politiek en loyaliteit een doorslaggevende rol spelen. Brian Cox neem de rol van pater familias voor zijn rekening in een begeesterend drama van Adam McKay (The Big Short). Achter de schermen draaien de makers van Veep, The Night of en Entourage aan de knoppen. Een van de beste series van het moment!

The Front Runner (nu in Play More)

Wolverine gaat in de politiek. The Front Runner gaat over een van de meest populaire Amerikaanse politici van de jaren 80. Hij was de gedoodverfde favoriet voor de verkiezingen van 1988. Drie weken voor de verkiezingen komt hij door een vermeende affaire plots in een heuse mediastorm terecht en komt er een abrupt einde aan zijn politieke carrière. Gary Hart zal nooit president worden van de VS, maar hij vertegenwoordigde wel het moment dat de pers de grens tussen privé en publiek overboord gooide. The Front Runner is een beklijvend, meeslepend en actueel stukje cinema met een beresterke Hugh Jackman.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.