Kijktips voor vanavond (25/5)

Copy 0

Game of Thrones (CAZ, 22u20, nu in Play en Play More)

Zelfs als je de volledige serie al gezien hebt, raden we je aan om het nog een keer te bingen. Seizoen 1 bevatte al meteen alles wat deze serie zo populair maakte: brutale moorden, grootse veldslagen, draken, geliefde personages waarvan we afscheid moeten nemen, dodelijke strategische spelletjes en onverwachte plotwendingen. Een tweede keer kijken naar GoT kan trouwens nooit kwaad. Zo ontdek je een heleboel zaken die je de eerste keer misschien gemist hebt. In Play en Play More kan je meteen alle seizoenen bingen.

Interview with the Vampire (zes, 22u35)

Spanning, sensatie, schokeffecten en een indrukwekkende topcast (Cruise, Pitt, Banderas, Dunst), in een van de beste vampierenfilms ooit gemaakt, van de regisseur van The Crying Game, In Dreams en The Brave One. Gebaseerd op de bestseller van Anne Rice. De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac. Ergens op het einde van de 18de eeuw wordt hij gebeten door de flamboyante vampier Lestat. Louis kiest ervoor om voortaan door het leven te gaan als vampier. Maar eenvoudig is dat niet, want hij heeft te veel respect voor het leven om mensen te vermoorden. Dit tot grote ergernis van Lestat, die iedere avond wel enkele mensen vermoord. Hun relatie komt tot een einde als Louis zich voegt bij een groep vampieren die helemaal anders leven. Maar dat is zeker niet het einde van het verhaal.

Band of Brothers (één, 21u55, nu volledig in VRT Nu, Play en Play More)

Na de draaiperiode van Saving Private Ryan waren regisseur Steven Spielberg en acteur Tom Hanks flink gebeten door de Wereldoorlog II-microbe. Ze sloegen daarom de handen opnieuw in elkaar om een minireeks te produceren voor de Amerikaanse zender HBO. Spielberg en Hanks hadden een immens budget nodig om het verhaal van de oorlogshelden naar het kleine scherm te vertalen. Met een bedrag van 125 miljoen dollar was de miniserie in 2001 het duurste project ooit voor televisie. Leuk detail: de serie bulkt van de jonge acteertalenten die jaren nadien hoge toppen scheerden in Hollywood, zoals o.a. Vin Diesel, Damian Lewis, Michael Fassbender, Tom Hardy, Simon Pegg, Dominic Cooper, Jimmy Fallon en James McAvoy. Met Band of Brothers vertelden Spielberg en Hanks de lotgevallen van Easy Company, een legereenheid die in 1944 tijdens D-Day in Normandië belandde en vocht in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. Elk detail moest kloppen in Band of Brothers. En dat merk je ook in de reeks. De steden lijken echt, de speciale effecten zijn verbluffend, de gevechten doen de adrenaline door je aderen stromen en de oorlogsgruwel die ermee gepaard gaat is levensecht. Bijna 20 jaar na de première is de serie uitgegroeid tot een klassieker en duikt de oorlogsreeks nog vaak op in lijstjes van de beste series ooit. Er zijn maar weinig films en reeksen die zo sterk het strijdveld van Wereldoorlog II weergeven als deze televisietopper.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.