Kijktips voor vanavond (25/3)

Copy 0

The Loudest Voice (Nu in VRTNu, Play, Play More)

Jawel, dat is echt Russell Crowe. De steracteur van ‘Gladiator’ en ‘A Beautiful Mind’ kreeg, met veel hulp van de make-up-afdeling, het postuur en de looks aangemeten van Roger Ailes, de grondlegger van de Amerikaanse nieuwszender Fox News. Crowe mag zijn tanden zetten in een onvervalste ‘bad guy’. Ailes was immers een zeer controversieel figuur. Showtime wist voor de bijrollen nog een pak andere Hollywoodkleppers te versieren, met o.a. Naomi Watts, Sienna Miller en Seth MacFarlane. Tom McCarthy regisseerde dan weer het Oscarwinnende ‘Spotlight’.

Knowing (Q2, 22u20)

Ja, we geven het graag toe. We zijn echt wel fans van regisseur Alex Proyas. Zeker van het fantastische Dark City, maar zelfs deze Knowing hield ons gedurende heel de film aan de zetel gekluisterd. Dat heeft veel te maken met het verhaal, maar ook met Nicolas Cage en vooral het machtige einde. Maar meer mogen we zeker niet verklappen van deze apocalyptische SF-thriller. Al het onheil start als een school de tijdscapsules van leerlingen van 1959 opgraaft. Een van de leerlingen krijgt een blad met getallenreeksen op. Deze voorspellen alle grote rampen van de afgelopen 50 jaar en … een aantal die nog moeten plaatsvinden.

Ready Player One (Nu in Neflix)

Op VR-trip met Steven Spielberg. Wat gebeurt er als je in het brein van regisseur Steven Spielberg zou kunnen kijken? Dan krijg je een overdonderend spektakel als ‘Ready Player One’. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller die op zijn beurt een hommage is aan de films van Mr. Spielberg, dompelt de film je onder in een overvloed aan verwijzingen naar de popcultuur van de jaren 80, een duizelingwekkende beeldenstorm, waanzinnige CGI-spielerei en de coolste race sinds jaren in een Indiana Jones-achtig pixel-avontuur.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.