Kijktips voor vanavond (24/3)

Copy 0

The Sound of Belgium (Nu in Vimeo)

Eind jaren ’80 stond heel België te dansen op de New Beat, een surreëel elektronisch muziekgenre dat al gauw ook de buurlanden veroverde. Het megasucces van deze eclectische voorloper van housemuziek leek uit het niets te komen, maar niets is minder waar. Ons land heeft een lange en rijke muzikale traditie van dance halls met Decaporgels over Popcorn tot uptempo Belgische techno. Jongeren uit heel West-Europa schuimden dagen achtereen de nooit sluitende megadiscotheken van België af. Een alternatieve kroniek van de Belgische muziekgeschiedenis met een soundtrack vol pompende beats. Gratis!

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (Nu in Netflix)

Na het wereldwijde succes van Making a Murderer geldt Netflix als een soort instituut voor crimidocu’s. Met deze Tiger King heeft het opnieuw de jackpot te pakken. Straffer nog, deze waargebeurde docu schetst een verhaal dat zelfs Hollywood niet had kunnen verzinnen. Centraal staan twee figuren lijnrecht tegenover elkaar: Joe Exotic, eigenaar van een dierenpark met wilde dieren, en Carole Baskin, leider van de dierenrechtenclub Big Cat Rescue. In deze 7-delige docureeks beland je van de ene waanzinnige plotwending in de andere, verschijnt een palet van fantastische, maar krankjorume bijpersonages op het toneel en krijg je een mix van ‘murder, mayhem en madness’ te slikken. Een bingewatcher van formaat!

Dragged Across Concrete (Nu in Play More)

De regisseur van ‘Bone Tomahawk’ en ‘Brawl in Cell Block 99’ is terug met een rauwe politiek incorrecte politiethriller. Voor deze misdaadthriller wist S. Craig Zahler het formidabele duo Vince Vaughn en Mel Gibson te strikken. Beide heren blinken uit als ontspoorde detectives in deze bij momenten staalharde thriller boordevol bankovervallen, woeste criminelen en een explosieve finale. Geen film voor doetjes!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.