Kijktips voor vanavond (22/6)

Copy 0

28 Days Later

(CAZ, 20u40)

Donkere, superspannende horrorthriller van regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire, 127 Hours) met gruwelijke beelden, waanzinnige achtervolgingen en hartverscheurende toestanden. Het vrijlaten van een groep besmette aapjes door dierenrechtenactivisten ontketent een dodelijke en allesvernietigende plaag in Groot-Brittannië. Na drie dagen lopen allerlei mensen infecties op. Na 8 dagen is er sprake van een epidemie. Na 15 dagen volgt een grootscheepse evacuatie. Na 20 dagen heeft het virus Groot-Brittannië verandert in een niemandsland. Na 28 dagen ontwaakt Jim uit een coma in een ziekenhuis in hartje Londen, het epicentrum van de plaag.

Perry Mason

(nu in Play en Play More)

Gebaseerd op personages gemaakt door auteur Erle Stanley Gardner, volgt deze dramaserie de oorsprong van de meest legendarische strafrechtadvocaat van de Amerikaanse fictie, Perry Mason. De originele tv-serie was baanbrekend en immens succesvol. Dat kan je ook zeggen van de nieuwe Perry Mason, tv-ster Matthew Rhys. Hij verdiende zijn strepen al met Brothers & Sisters en het fabelachtige The Americans. Tim Van Patten zit in de regiestoel, hij maakte eerder al HBO-klassiekers als The Sopranos, Game of Thrones, The Wire en The Pacific.

Dying of the Light

(CAZ 2, 22u00)

Twintig jaar geleden viel CIA-agent Evans tijdens een missie in Afrika in de handen van de terrorist Banir. Hij overleefde het, maar zijn partner werd nooit teruggevonden en de fysieke en mentale gevolgen van zijn mishandelingen dwongen hem uiteindelijk op vervroegd pensioen. Tot Banir weer opduikt en Evan op zijn eentje achter hem aan gaat. Nicolas Cage verbaast nog maar eens met een geflipte, maar zeer gesmaakte vertolking. Het helpt natuurlijk een heel stuk als de scenarist en de regisseur niemand minder dan Paul Schrader is, de man die de scenario’s van klassiekers als Taxi Driver en Raging Bull neerpende.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.