Kijktips voor vanavond (22/4)

Copy 0

Chernobyl (canvas, 22u10, nu in Play, Play More en VRT Nu)


1986, de nucleaire ramp in Tsjernobyl, het nooit eerder vertelde waargebeurde verhaal. Tsjernobyl, 26 april 1986. Een explosie in een nucleaire installatie in Oekraïne, toen nog een onderdeel van de Sovjet-Unie, zorgt voor een gigantische nucleaire ramp met gevolgen tot in Scandinavië en West-Europa. HBO goot deze moeder der rampen in een beklijvend 5-delig thrillerdrama met een absolute topcast: Jared Harris (Mad Men), Stellan Skarsgard (Good Will Hunting) en Emily Watson (Breaking the Waves). De serie werd bedolven onder de Emmy’s en de Golden Globes.

Hunters (Nu in Amazon Prime Video)

Onze blonde Amerikaanse vriend Donald Trump is al jaren een inspiratiebron voor Hollywood. Denken we maar aan slechterik Biff in Back to the Future Part II, die simpelweg een kopie is van de multimiljonair. De laatste jaren hebben de studio’s niet langer de figuur Trump, maar vooral de onderstroom die hij nu vertegenwoordigt in de picture gezet. Dat leverde al enkele absolute pareltjes op als Amazons The Man in the High Castle, de recente HBO-topper The Plot Against America en de knaller Watchmen. Ook in Hunters wordt het thema nazisme getackeld, maar deze keer volgen we een groep nazi-jagers. En nog wel onder de leiding van good old Al Pacino! Deze groep maakt jacht op nazi’s die een Fourth Reich willen stichten. De ‘Hunters’ willen daar een stokje voor steken. Stevig geweld wordt daarbij niet geschuwd, maar er is ook plaats voor een lekkere portie humor.

True Detective (Nu in Play en Play More)


In True Detective volgt de kijker Rust Cohle en Martin Hart (onvergetelijk vertolkt door McConaughey en Harrelson). Deze detectives uit Louisiana raken verwikkeld in een 17 jaar durende klopjacht naar een levensgevaarlijke seriemoordenaar. Het onderzoek naar een bizarre, verontrustende moord in 1995 wordt omlijst en doorweven met de getuigenissen en verhalen van de rechercheurs in 2012, wanneer de zaak heropend wordt. De serie won de Emmy voor Beste Dramaserie en groeide in snel tempo uit tot een van de beste reeksen van de laatste decennia. Matthew McConaughey en Woody Harrelson werden genomineerd voor een Emmy en een Golden Globe. Seizoen 1 t.e.m. nu in Play en Play More

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.