Kijktips voor vanavond (22/3)

Copy 0

The Maze Runner (Q2, 20u)

Een van de grote verrassingen van 2014! The Maze Runner is een razend spannende actiethriller in een post-apocalyptische wereld. Spectaculairder en actierijker als The Hunger Games en Divergent. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de ‘runners’ om uit het labyrint te ontsnappen en het ijzingwekkende geheim dat schuilgaat achter hun lot te ontrafelen.

Ford v Ferrari (Telenet à la carte – Proximus Pickx)

Wie van snelle blinkende bolides houdt, zit nu even op zijn honger door de annulering van verschillende F1-races. Gelukkig houdt Hollywood zielsveel van ronkende motoren, halsbrekende achtervolgingen en een stevige portie drama. Ford v Ferrari heeft al deze ingrediënten in overvloed én een stel absolute klasbakken met Matt Damon en Christian Bale in de hoofdrollen. Het levert een lekker wegkijkend autoracedrama op, katapulteert ons terug naar de jaren 60 en zit tjokvol pareltjes van beelden. En natuurlijk ook een stel fabelachtige auto’s. Extra tip: Zet dat geluid maar enkele tikjes hoger.

The Outsider (Nu in Play en Play More)

Bestaat er nog een verhaal of boek van grootmeester Stephen King dat nog niet verfilmd werd? HBO zocht, vond en goot ‘The Oustider’ in een meeslepend en spannende 8-delig thrillerdrama. Flint City wordt opgeschrikt door een gruwelijke kindermoord. De plaatselijke rechercheur heeft een hoofdverdachte en alle bewijsmateriaal leidt ook naar deze verdachte. Maar de zaak neemt een pak verrassende, merkwaardige en bizarre wendingen. Een nieuwe HBO-topper met Jason Bateman (‘The Gift’, ‘Ozark’) en Ben Mendelsohn (‘Mississippi Grind’, ‘Rogue One’) in de hoofdrollen. De serie kreeg op Twitter alvast de goedkeuring van Mr. King himself: ‘The Outsider premieres on HBO. It’s excellent.’

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.