Kijktips voor vanavond

Copy 0

woensdag 18 maart

Batman (zes, 20u35)

Iedereen heeft de mond vol van The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan, maar eind jaren 90 kwam er voor die tijd ook al een grensverleggende verfilming van Batman uit. Regisseur Tim Burton bracht met zijn versie in die tijd al heel wat beroering teweeg omwille van de donkere figuur die hij van Batman had gemaakt. Michael Keaton, als een ingetogen Bruce Wayne en diens superheld-alter ego en Jack Nicholson, als de diabolische Joker, schitteren in een magisch gecreëerde zoals enkel Burton dat kan. Zet daar nog een soundtrack bovenop van Danny Elfman en Prince en je hebt een stevige brok topcinema.

Booksmart (Play More Cinema, 21u)

Deze film wordt steevast in één adem genoemd met ‘Superbad’, maar deze tienerkomedie van Olivia Wilde – jawel, de actrice van TRON: Legacy en Vinyl maakt hier haar regiedebuut – overtreft die tienerkomedie op alle vlakken. Centraal staat het duo Kaitlyn Dever en Beanie Feldstein – de zus van Jonah Hill – die op het einde van hun middelbare school ontdekken dat ondanks al het harde studeren en zich onthouden van alle geneugten van de jeugd, hun vrome leventje niets extra’s heeft opgeleverd. Ook de fuifbeesten van de klas zijn immers toegelaten aan de Ivy League universiteiten. Het duo besluit de laatste nacht voor hun afstudeerceremonie eens stevig de bloemetjes buiten te zetten en hun achterstand in één ruk goed te maken. Een trip die je niet snel vergeet!

Studio Ghibli catalogus (Netflix)

Disney en vooral Pixar was de afgelopen decennia verantwoordelijk voor een resem werkelijk uitmuntende animatiefilms voor klein en groot. Maar ook in Japan maken ze fabelachtige animatiepareltjes. Daarvoor mogen we de animatiestudio Ghibli op een staande ovatie trakteren. Onze trouwe zetelpartner Netflix brengt zomaar niet één, maar de volledige Ghibli-catalogus naar hun streamingdienst. Dat levert uren kijkplezier op met animatieklassiekers als Spirited Away en My Neighbor Totoro van grootmeester Hayao Miyazaki, maar ook onbekendere pareltjes als Only Yesterday en The Tale of the Princess Kaguya. Ontdek ze allemaal!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.