Kijktips voor vanavond (2/4)

Copy 0

Watchmen (Nu in Play en Play More)

Op zoek naar een nieuwe blockbusterserie na acht seizoenen Game of Thrones? Enter Watchmen, een vervolg op de gelijknamige cult graphic novel. De donkere en gewelddadige superheldenreeks wordt algemeen bestempeld als onverfilmbaar en volgens fans enkel realiseerbaar als een serie op… HBO. Het kwaliteitshuis nam de uitdaging aan. Verwacht geen zuivere verfilming van de graphic novel, maar eerder een ‘remix’. Het verhaal vindt plaats in de wereld die stripauteur Moore en tekenaar Gibbons creëerden, maar in een hedendaagse setting en voorzien van een frisse, originele blik. De beste serie van 2019!

Swordfish (Zes, 22u50)

Futuristische en hypergestileerde high tech-thriller van de regisseur van Gone in Sixty Seconds en Kalifornia met John Travolta, Hugh Jackman en Halle Berry. De veroordeelde hacker Stanley Jobson wordt onder druk gezet door een charismatische leider om de grootste elektronische bankoverval in de geschiedenis te plegen. Jobson mag echter geen toetsenbord meer aanraken. Vooral memorabel omwille van die waanzinnige The Matrix-achtige openingsscène en een moment waarin Halle Berry wel heel veel van zichzelf prijsgeeft.

Us (Nu in Play More)

De meest recente worp van Get Out-regisseur Jordan Peele. De zomervakantie van een koppel en hun twee kinderen loopt helemaal uit de hand als plots vier mysterieuze personen, die er exact hetzelfde uitzien als hen, aan hun vakantiehuis arriveren. Us is een ‘home invasion horror chiller’. Bij momenten angstaanjagend, maar vooral vreselijk entertainend. Een beklijvend stukje cinema doordrongen van popcultuur, visuele vondsten en metaforen. Actrice Lupito Nyong’o (Oscarwinnares voor 12 Years a Slave) is ijzersterk in een onvergetelijke dubbelrol.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.