Kijktips voor vanavond (18/8)

Copy 0

Goldfinger

(CAZ, 20u40)

Klassieker onder de Bondfilms met geweldige hightech snufjes (o.a. de beroemde Aston Martin DB5) die de toon zette voor alle daaropvolgende Bondfilms met Sean Connery als 007, van de regisseur van Diamonds Are Forever en Live and Let Die. De film won een Oscar voor Beste Geluidseffecten. Geheim agent 007 staat tegenover een van de beruchtste criminelen aller tijden: Auric Goldfinger. En nu moet hij al zijn charme, zijn gadgets en zijn trefzekerheid aanwenden om deze gevaarlijke misdadiger te stoppen in zijn poging om Fort Knox te overvallen en de wereldeconomie te beheersen.

Big Little Lies

(canvas, 22u20, nu in VRT Nu, Play en Play More)

Seks, mysterie en moord. Deze topserie van HBO dient zich aan als een fantastisch kijkstuk, een donkerkomisch drama met een vrouwelijke cast om van te duizelen: Reese Whiterspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Zoë Kravitz en Shailene Woodley. Tussen de mooie dames kronkelen een aantal knappe mannen – Alexander Skarsgaard! – in het zonovergoten Monterey. Een wereld van liefhebbende moeders, succesvolle mannen, schattige kinderen en prachtige huizen. Maar niets is zoals het lijkt. Het volledige eerste en tweede seizoen is nu beschikbaar in Play en Play More.

Basic Instinct

(nu in Netflix, Amazon Prime Video)

Begin jaren 90 veroverde deze erotische thriller van controversieel regisseur Paul Verhoeven de VS en de rest van de wereld. Legendarisch omwille van de talrijke seksscènes, het vele naakt en natuurlijk die befaamde ondervraging in het politiebureau waar Sharon Stone haar benen kruist. Maar Basic Instinct is gewoon ook een uitstekende thriller boordevol spannend, dreiging en mja … seks. Weinig weten het nog, maar toen de film uitkwam was Sharon Stone een nobody. Een grote gok van Verhoeven en Michael Douglas, die eerder Julia Roberts als tegenspeelster wilde – wat voor een film zou dat opgeleverd hebben. Maar het pakte allemaal goed uit. De film werd een megasucces, haalde Oscarnominaties binnen voor Beste Montage en Beste Soundtrack en is ondertussen uitgegroeid tot een klassieker.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.