Kijktips voor vanavond (18/5)

Copy 0

The Last Dance (nu in Netflix)

Een 10-delige docureeks over een van de beste basketbalteams ooit met de beste basketbalspeler aller tijden in een hoofdrol: Michael Jordan. Wie kijkt daar niet naar uit in deze sportloze tijden? In de herfst van 1997 liet Michael Jordan, coach Phil Jackson en Jerry Reinsdorf, de eigenaar van de Chicago Bulls, een NBA Entertainment filmcrew toe, om hen gedurende het hele seizoen te filmen. Naast dat tumultueuze seizoen zoomt de docu ook in op het fenomeen Jordan, de strijd van de Chicago Bulls om uit te groeien tot een Championship-team en de bekroningen die daarop volgden. Vandaag verschenen de laatste twee afleveringen en kan je de reeks in één keer bingen.

Once Upon a Time in Hollywood (nu in Play More)

Een liefdesbrief van Quentin Tarantino aan Hollywood. Tarantino keert met Once Upon a Time in Hollywood terug naar het Los Angeles van 1969. Het Hollywood waar Tarantino mee opgroeide en waarvan zijn oeuvre doordrongen is. Tarantino zet je letterlijk in de auto en neemt je mee op een onvergetelijke trip naar een vervlogen tijd. De liefde druipt tijdens die momenten van het scherm. En als kers op de taart plaatst Tarantino daar nog eens twee absolute klasbakken als Leonardo DiCaprio en Brad Pitt in. En op het einde volgt nog een stevig WTF-toetje.

Band of Brothers (één, 21u55, nu volledig in Play en Play More)

Na de draaiperiode van Saving Private Ryan waren regisseur Steven Spielberg en acteur Tom Hanks flink gebeten door de Wereldoorlog II-microbe. Ze sloegen daarom de handen opnieuw in elkaar om een minireeks te produceren voor de Amerikaanse zender HBO. Spielberg en Hanks hadden een immens budget nodig om het verhaal van de oorlogshelden naar het kleine scherm te vertalen. Met een bedrag van 125 miljoen dollar was de miniserie in 2001 het duurste project ooit voor televisie. Leuk detail: de serie bulkt van de jonge acteertalenten die jaren nadien hoge toppen scheerden in Hollywood, zoals o.a. Vin Diesel, Damian Lewis, Michael Fassbender, Tom Hardy, Simon Pegg, Dominic Cooper, Jimmy Fallon en James McAvoy. Met Band of Brothers vertelden Spielberg en Hanks de lotgevallen van Easy Company, een legereenheid die in 1944 tijdens D-Day in Normandië belandde en vocht in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland. Elk detail moest kloppen in Band of Brothers. En dat merk je ook in de reeks. De steden lijken echt, de speciale effecten zijn verbluffend, de gevechten doen de adrenaline door je aderen stromen en de oorlogsgruwel die ermee gepaard gaat is levensecht. Bijna 20 jaar na de première is de serie uitgegroeid tot een klassieker en duikt de oorlogsreeks nog vaak op in lijstjes van de beste series ooit. Er zijn maar weinig films en reeksen die zo sterk het strijdveld van Wereldoorlog II weergeven als deze televisietopper.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.