Kijktips voor vanavond (17/8)

Copy 0

Lovecraft Country

(nu in Play en Play More)

J.J. Abrams en Jordan Peele? HBO heeft twee van de meest invloedrijke en belangrijkste regisseurs van het moment weten te strikken voor wat hun nieuwe grote hitserie van het najaar belooft te worden. Lovecraft Country is een horrordrama, gebaseerd op Matt Ruffs gelijknamige boek, waarin we samen met Atticus Freeman – een zwarte man – op zoek gaan naar zijn verdwenen vader in het diepe Zuiden van de Verenigde Staten van de jaren 50. Een roadtrip die niet alleen zeer gevaarlijk is vanwege de Jim Crow-wetten en het racisme in The South, maar ook door angstaanjagende monsters die recht uit een Lovecraft-verhaal zouden kunnen komen.

Venom

(nu in Netflix)

De grootste superheldenverrassing van 2018! Marvel spant natuurlijk de kroon als het om superhelden gaat, maar af en toe weet ook een held van de concurrentie te scoren. Lag het aan karakterkop en uitmuntend acteur Tom Hardy? Of was het de geweldige cocktail van spetterende actie, een creepy kantje en coole special effects? Venom groeide in recordtempo uit tot een waanzinnige kaskraker en een vervolg staat al in de steigers. Onvervalste popcorncinema en no nonsense actiethriller!

Inception

(nu in Netflix, Amazon Prime Video en IMAX in Kinepolis)

Spectaculaire actiescènes, grensverleggende visuele effecten, een machtige soundtrack (van Hans Zimmer) en een internationale topcast in een originele sci-fi actiethriller en instant klassieker van Christopher Nolan (The Dark Knight, Dunkirk, Interstellar). Leonardo DiCaprio speelt Dom Cobb, de allerbeste extractor. Hij duikt in het onderbewustzijn om daar waardevolle informatie te stelen. Hierdoor is een gewilde bedrijfsspion, maar hij is ook op de vlucht. Het enige dat hem kan redden is het onmogelijke bereiken: inceptie. Het zaaien van een idee in plaats van het te stelen. Inception is één van de meesterwerken van de 21ste eeuw! En nu kan je hem terug kijken zoals het moet, op een groot IMAX-scherm.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.