Kijktips voor vanavond (15/4)

Copy 0

Deliver Us from Evil (Q2, 23u20)

Jij gelooft niet in bovennatuurlijke verschijnselen? Kijk dan maar eens naar deze angstaanjagende en zenuwslopende horrorthriller, geïnspireerd op het boek van Ralph Sarchie waarin hij real-life cases beschrijft uit zijn tijd als politieagent in New York. In de film probeert Sarchie samen met een onconventionele priester die gespecialiseerd is in exorcisme, beangstigende en demonische misdaden te bestrijden. Van de regisseur van Sinister en The Exorcism of Emily Rose.

Chernobyl (canvas, 22u05, nu in Play en Play More)

1986, de nucleaire ramp in Tsjernobyl, het nooit eerder vertelde waargebeurde verhaal. Tsjernobyl, 26 april 1986. Een explosie in een nucleaire installatie in Oekraïne, toen nog een onderdeel van de Sovjet-Unie, zorgt voor een gigantische nucleaire ramp met gevolgen tot in Scandinavië en West-Europa. HBO goot deze moeder der rampen in een beklijvend 5-delig thrillerdrama met een absolute topcast: Jared Harris (Mad Men), Stellan Skarsgard (Good Will Hunting) en Emily Watson (Breaking the Waves). De serie werd bedolven onder de Emmy’s en de Golden Globes.

Hereditary (Nu in Netflix)

Al vanaf de allereerste scène zit je redelijk ongemakkelijk in je zetel als we kennismaken met een familie in rouw. Dat verlies scheurt deze vreemde familie daarna helemaal uit elkaar en ontketent een gruwelijke nachtmerrie. Hereditary valt nog het best te omschrijven als een pikzwart familiedrama dat helemaal ontspoort tot een paranormale horrortrip. Keerpunt in de film is een magistrale scène die een fantastische intro krijgt met het eten van de verkeerde cake. Wat daarna volgt is een van de gruwelijkste scènes van de afgelopen jaren en de film een zeer duister pad instuurt. Meer vertellen zou een misdaad zijn. Lees snel onze volledige review.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.