Kijktips voor vanavond (11/5)

Copy 0

I Know This Much is True (Nu in Play en Play More)

Eén van de absolute kleppers van HBO dit jaar is deze verfilming van de gelijknamige roman van Wally Lamb. In I Know This Much is True volgen we de parallelle levens van tweelingsbroers Dominick and Thomas Birdsey in een verhaal van verraad, opoffering en vergiffenis tegen de achtergrond van het Amerika van de 20 ste eeuw. HBO haalde alle kanonnen van stal met een uitmuntende dubbelrol van Mark Ruffalo, de samenstelling van een indrukwekkende cast – Melissa Leo, Rosie O’Donnell, Archie Panjabi, Imogen Poots, Juliette Lewis, Kathryn Hahn – en regisseur Derek Cianfrance (Blue Valentine, The Place Beyond the Pines) die de zes afleveringen inblikte, schreef en produceerde.

The Last Dance (Nu in Netflix)

Een 10-delige docureeks over een van de beste basketbalteams ooit met de beste basketbalspeler aller tijden in een hoofdrol: Michael Jordan. Wie kijkt daar niet naar uit in deze sportloze tijden? In de herfst van 1997 liet Michael Jordan, coach Phil Jackson en Jerry Reinsdorf, de eigenaar van de Chicago Bulls, een NBA Entertainment filmcrew toe, om hen gedurende het hele seizoen te filmen. Naast dat tumultueuze seizoen zoomt de docu ook in op het fenomeen Jordan, de strijd van de Chicago Bulls om uit te groeien tot een Championship-team en de bekroningen die daarop volgden. Elke week verschijnen er twee nieuwe afleveringen.

Money Train (CAZ, 20u40)

Spectaculaire, spannende en grappige actiekomedie met Wesley Snipes en Woody Harrelson. Het was de doorbraakfilm van een zekere … Jennifer Lopez. John en Charlie zijn stiefbroers die samen werken bij de spoorwegpolitie. Als team en als broers hebben ze al een hele geschiedenis achter de rug en er is altijd wel sprake van een zekere rivaliteit. Zeker als ze een nieuwe partner krijgen, in de persoon van de mooie Grace Santiago. Met Kerstmis is er een personeelstekort en de broers moeten assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. Charlie, die serieuze gokschulden heeft, fantaseert erover om de geldtrein te overvallen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.