Kijktips voor vanavond (11/4)

Copy 0

Indiana Jones and the Temple of Doom (vier, 20u25)

Minstens even entertainend en spannend als Raiders of the Lost Ark, is dit tweede avontuur van archeoloog, professor en legendarische held Indiana Jones opnieuw een rollercoaster van emoties. Samen met Kate Capshaw (Mevrouw Steven Spielberg) en Short Round beleeft Indiana Jones misschien wel het meest indrukwekkende avontuur uit de hele reeks. Er is de weergaloze openingsscène, de spectaculaire wagonnetjes-achtervolging, het grappige/misselijkmakende etentje, het angstaanjagende hartritueel (KALI-MAAA!), de geheime paleisgangen met insecten en we kunnen nog wel even doorgaan. Winnaar van de Oscar voor Beste Visuele Effecten.

Life of Pi (één, 21u30)

Beleef het bijzondere levensverhaal van de Indiase jongen Pi in dit visuele meesterwerk van regisseur Ang Lee (Brokeback Mountain, Crouching Tiger, Hidden Dragon), gebaseerd op het verhaal van de Canadese schrijver Yann Martel die hiervoor de Man Booker Prize won. Wow! Dit is echt adembenemende, epische en machtige cinema. Eigenlijk nog beter in 3D, maar zelfs deze 2D-uitzending zal een absolute lekkernij van een kijkervaring opleveren. Na een schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot met een gevaarlijke Bengaalse tijger. Samen worden ze geconfronteerd met tegelijk de schoonheid en wreedheid van de natuur. Life of Pi won 4 Oscars: Beste Regie, Visuele Effecten, Muziek en Cinematografie.

Logan (Q2, 20u30)

Het einde van Hugh Jackman als Wolverine, maar wat voor één! Hugh Jackman nam met Logan afscheid van het filmpersonage dat hem groot maakte. Maar niet zonder nog éénmaal keihard, maar dan ook kei-hard uit te halen. Logan is een hondsbrutale, beenharde superheldenfilm verpakt als een meedogenloze western met rauwe actie, stevig bloedvergieten, af en toe een wegpinkmomentje en een nieuwe verfrissende verschijning met klauwtjes. Maar je bent gewaarschuwd. Logan slaat je helemaal wurm, zowel fysiek als mentaal.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.