Kijktips voor vanavond (1/5)

Copy 0

Into the Night (Nu in Netflix)

De eerste ‘Belgische Netflix-serie’! Zo probeert Netflix de serie Into the Night de nodige ruchtbaarheid te geven in Vlaanderen. Euh? Er verschenen toch al Belgische series op Netflix, denk maar aan Undercover, Tabula Rasa, 13 Geboden en – spijtig genoeg niet in Vlaanderen – De Bende van Jan De Lichte. Klopt, maar deze serie werd volledig geproduceerd door Netflix en strikte met Inti Calfat en Dirk Verheye, de regisseurs van het zeer gesmaakte Over Water. Into the Night beschikt over een diverse, maar redelijk onbekende cast, maar een veelbelovende premisse: de zon vermoordt iedereen op haar pad. Een vliegtuig boordevol passagiers hoopt met een vlucht in de nacht haar dodelijke kracht te ontlopen. Je kan de serie vanaf 1 mei lekker in één beurt bingen.

A View to a Kill (CAZ, 20u40)

Spectaculaire actiescènes en stunts, mooie vrouwen, prachtige locaties en Roger Moore in zijn allerlaatste Bondfilm, van de regisseur van For Your Eyes Only, The Living Daylights en Octopussy, met Christopher Walken en een onvergetelijke Grace Jones. Agent 007 moet het opnemen tegen twee van de dodelijkste schurken, de superintelligente Max Zorin, product van een genetisch Nazi-experiment, en zijn boosaardige handlangster May-Day. Deze twee zijn bereid miljoenen mensen te vermoorden om de wereldvoorraad microchips te bemachtigen. Maar Bond laat zich niet afschrikken door de extreme Siberische koude, een adembenemende achtervolging op de Eiffeltoren of een halsbrekend ritje op een zeppelin over de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Deputy (Nu in Play en Play More)

Stephen Dorff is de nieuwe sheriff ‘in town’. David Ayer, regisseur en scenarist van o.a. Suicide Squad, End of Watch en Fury, brengt ons met Deputy de ziel van een klassieke western, verpakt als een modern politiedrama. In zijn gekende grimmige, authentieke en gewelddadige stijl dropt Ayer ons in het Los Angeles County Sheriff’s Departement, één van de grootste politiemachten ter wereld. Wanneer de gekozen sheriff plots sterft, duidt een eeuwenoude regel in de ‘county charter’, die teruggaat tot het Wilde Westen, de meest onverwachte man aan om hem op te volgen. Een man met één missie: gerechtigheid. Maar politiewerk, en zeker het werk van een sheriff, is meer dan alleen boefjes klissen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.