Filmtips voor vandaag (27/5)

Copy 0

Batman

(zes, 20u35)

Iedereen heeft de mond vol van The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan, maar eind jaren 90 kwam er voor die tijd ook al een grensverleggende verfilming van Batman uit. Regisseur Tim Burton bracht met zijn versie in die tijd al heel wat beroering teweeg omwille van de donkere figuur die hij van Batman had gemaakt. Michael Keaton, als een ingetogen Bruce Wayne en diens superheld-alter ego en Jack Nicholson, als de diabolische Joker, schitteren in een magisch gecreëerde zoals enkel Burton dat kan. Zet daar nog een soundtrack bovenop van Danny Elfman en Prince en je hebt een stevige brok topcinema.

Portrait de la jeune fille en feu

(nu in Play More)

De beste film van 2019? Het Franse Portrait de la Jeune Fille en Feu werd vorig jaar bedolven onder superlatieven, won op het Filmfestival van Cannes de prijs voor beste scenario en de Queer Palm D’Or en werd genomineerd voor een Golden Globe en BAFTA voor Beste Niet-Engelstalige Film. Portrait de la Jeune Fille en Feu is een intens, hartverscheurend portret van een ontluikende lesbische liefde. Een magistrale en onvergetelijke kijkervaring.

1917

(nu in Telenet à la carte/Proximus Pickx)

Wij moeten nog steeds bekomen van de waanzinnige ervaring van Dunkirk en hier worden we met 1917 opnieuw in de hel van een oorlog gedropt. Regisseur Sam Mendes heeft al wat moois afgeleverd – American Beauty, Skyfall – en ook 1917 is een filmbeleving die je niet snel zal vergeten. In wat lijkt als één continu shot, neemt de camera je mee naar Noord-Frankrijk, in de loopgraven en middenin het aartsgevaarlijke strijdtoneel van de Eerste Wereldoorlog. Mendes en cinematograaf Roger Deakins zetten de kijker letterlijk middenin de chaos. Dat levert nagelbijtende spanning op, stevige schrikmomenten, verrassingen, maar ook een aantal kleine, stillere, maar daarom niet minder krachtige momenten. Een absolute must see!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.