Filmtips voor vandaag (21/6)

Copy 0

The Magnificent Seven (BBC Two, 15u00)

Legendarische westernklassieker van de regisseur van The Great Escape en The Eagle Has Landed met een all-star cast: Steve McQueen, Charles Bronson, Yul Brynner, James Coburn en Robert Vaughn. De film is een remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk Shichinin No Samurai. De schitterende muziekscore van Elmer Bernstein werd genomineerd voor een Oscar. De charismatische bandiet Calvera (rol van Eli Wallach, The Good, the Bad and the Ugly) plundert ieder jaar met zijn meedogenloze bende een Mexicaans grensstadje. De Mexicaanse boeren willen terugvechten, maar ze hebben geen wapens en weten zelfs niet eens hoe ze deze moeten gebruiken. De dorpsbewoners sturen dan maar drie boeren naar de Verenigde Staten om enkele huurlingen te vinden. Chris Adams en Vin willen hun diensten wel aanbieden en rekruteren nog vijf andere huurlingen. Deze zeven revolverhelden proberen het dorp klaar te stomen om het op te nemen tegen het legertje bandieten van Calvera.

Shooter (vtm, 20u35, nu in Netflix)

Non-stop actie in een thriller van de regisseur van Training Day, King Arthur en Tears of the Sun met Mark Wahlberg en Danny Glover (Lethal Weapon). Bob Lee Swagger is een voormalige sluipschutter van de Amerikaanse marine. Na een mislukte operatie in Ethiopië, verliet hij het leger om zich te vestigen in een afgelegen huis in de Rockies. Op een dag krijgt hij het bezoek van kolonel Isaac Johnson. Volgens zijn bronnen gaat er een aanslag op de president van de Verenigde Staten worden gepleegd. Swagger moet uitzoeken waar en hoe de aanslag zal gepleegd worden.

Gemini Man (nu in Play More)

De oude Will Smith vs. de jonge Will Smith. De carrière van Will Smith heeft de laatste tijd een tweede adem gekregen. Zijn recente samenwerking met Adil El Arbi en Bilall Fallah leverde een heuse blockbuster op en in Gemini Man kreeg hij niet één, maar twee hoofdrollen. De film maakte gebruik van revolutionaire technologie om twee versies van Smith op het scherm te toveren. Twee versies die regelmatig met elkaar in de clinch gaan, verwikkeld raken in schietpartijen en spectaculaire achtervolgingen. Allemaal netjes geregisseerd door Ang Lee (Life of Pi, Hulk).

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.