Filmtips voor vanavond

Copy 0

Vrijdag 13 maart

Edge of Tomorrow (vier, 20u35)

De beste Tom Cruise van de laatste jaren! Niet zozeer door de Cruiser himself, maar wel door de topregie van Doug Liman (The Bourne Identity), de verrassend straffe Emily Blunt en de originele insteek. In deze intense SF-thriller is de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, die door geen enkele bestaande militaire eenheid verslagen kunnen worden. Majoor William Cage wordt op een zelfmoordmissie gestuurd. Al na enkele minuten vindt hij de dood, maar wordt opgeslokt in een tijdlus en gedwongen om dezelfde gruwelijke strijd steeds opnieuw door te maken.

Alien: Covenant (Q2, 20u35)

Het begin van de nachtmerrie! De Alien-filmreeks spreekt al decennia tot de verbeelding en Alien: Covenant voegt een nieuwe angstaanjagende en bloedstollende aflevering toe aan het machtige horrorepos. In deze sequel op Prometheus krijg je een ‘enkeltje’ naar de hel gekruid met een stevige brok body-horror, dreigende terreur, gefilosofeer over de Grote Vragen, een onheilspellende soundtrack en een magistrale dubbelrol van Michael Fassbender. Tip: geen film om tijdens het eten te bekijken!

A Quiet Place (Q2, 22u50)

Een van de beste films en een van de grote verrassingen van het filmjaar 2018 was deze rasechte nagelbijter van acteur-regisseur John Krasinski. Samen met zijn wederhelft Emily Blunt dompelt hij je helemaal onder in een post-apocalyptische wereld waar het minste geluid je leven kan kosten. Het levert razend spannende en zenuwslopende cinema op die je op het puntje van je stoel brengt en je hart vele malen sneller doet kloppen.

Studio Ghibli catalogus (Netflix)

Disney en vooral Pixar was de afgelopen decennia verantwoordelijk voor een resem werkelijk uitmuntende animatiefilms voor klein en groot. Maar ook in Japan maken ze fabelachtige animatiepareltjes. Daarvoor mogen we de animatiestudio Ghibli op een staande ovatie trakteren. Onze trouwe zetelpartner Netflix brengt zomaar niet één, maar de volledige Ghibli-catalogus naar hun streamingdienst. Dat levert uren kijkplezier op met animatieklassiekers als Spirited Away en My Neighbor Totoro van grootmeester Hayao Miyazaki, maar ook onbekendere pareltjes als Only Yesterday en The Tale of the Princess Kaguya. Ontdek ze allemaal!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.