Filmtips voor vanavond (9/5)

Copy 0

Thor: Ragnarok (Q2, 20u30)

De zotste superheldenfilm van allemaal! Ragnarok is één van de meest verfrissende films van de laatste jaren en een buitenbeentje in de Marvel-franchise: kleurrijk, hilarisch, über-cool, verbluffend en spektakelrijk. Wat een metamorfose ook voor de donderdgod die met een nieuw kapsel en een frisse look één van de leukste en onvoorspelbaarste Marvel-avonturen beleeft. Shoutouts voor Cate Blanchett – haar Hela is een topslechterik –  en Jeff Goldblum, in een zalige bijrol als Grandmaster.

Darkest Hour (BBC One, 20u30)

Fabelachtige Gary Oldman. Biopics staan of vallen met twee zaken: de persoon die het onderwerp van de film is en de persoon die die persoon speelt. In beide gevallen kan je van Darkest Hour het allerbeste verwachten. Gary Oldman kruipt op verbluffende wijze in de huid van een van de meest iconische politici uit de moderne geschiedenis: Winston Churchill. De transformatie van Oldman is zo fenomenaal dat je de acteur zelfs helemaal niet herkent. Zijn vertolking werd bekroond met een Oscar, BAFTA en Golden Globe.

A Perfect Murder (vier, 22u55)

Bloedstollende remake van Alfred Hitchcock’s Dial M for Murder, van de regisseur van The Fugitive en Under Siege, met Michael Douglas, Gwyneth Paltrow en Viggo Mortensen. Emily Hayes is de jonge, intelligente vrouw van multimiljonair Steven Taylor. Taylor is een geslaagde zakenman in de financiële wereld. Hij heeft werkelijk alles wat hij wil, behalve de liefde en de trouw van zijn jonge vrouw. Emily heeft het immers niet zo begrepen op die saaie wereld van haar man en begint in het geheim een passionele affaire met de straatarme kunstenaar David Shaw. Als Taylor na een tijdje de affaire ontdekt, bedenkt hij een plan voor de perfecte moord.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.