Filmtips voor vanavond (9/4)

Copy 0

National Treasure: Book of Secrets (Q2, 20u35)

Nicolas Cage als Indiana Jones? In dit tweede National Treasure-avontuur stort Cage zich Indiana Jones-gewijs in een nieuwe duizelingwekkende zoektocht die bol staat van mythes en mysteries. De bekende schattenjager Ben Gates heeft een probleem. De naam van zijn over-overgrootvader is te schande gemaakt nu hij is beschuldigd van betrokkenheid bij de samenzwering die leidde tot de moord op president Lincoln. Iets wat totaal ingaat tegen wat Ben en zijn vader over hun voorvader weten.

Lucy (Nu in Play, Play More en Netflix)

De Franse regisseur Luc Besson leverde in het verleden wel enkele gesmaakte SF-prenten af. The Fifth Element is zijn meeste gekende film, maar ook Lucy met Scarlett Johansson in de hoofdrol was een voltreffer. Lucy is één lang entertainend, totaal over the top SF-spektakel. Verwacht geen baanbrekende stuff zoals Blade Runner 2049 en Arrival, maar popcornfun met dat typische Besson-sausje. Een pseudo-intellectuele actiefilm die zichzelf vooral helemaal niet serieus neemt. Pure fun!

Now You See Me (Nu in Netflix)

In de film Now You See Me is niets wat het lijkt. Je denkt dat je mee bent met het verhaal. Je weet zeker hoe het in elkaar zit. En dan wordt alles weer helemaal ondersteboven gegooid. Deze kruising tussen Ocean’s Eleven en The Prestige is een rollercoaster van leuke en opwindende scènes, bevat meer plotwendingen dan Familie en Thuis samen, barst uit zijn voegen van het aantal topacteurs en houd je tot de allerlaatste seconde aan je stoel genageld. Puur popcornvertier!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.