Filmtips voor vanavond (6/5)

Copy 0

Rambo IV (Q2, 20u35)

Hondsbrutale actie, ratelende machinegeweren en Sylvester Stallone als John Rambo in een snoeiharde actiethriller. Vietnam-veteraan John Rambo heeft afstand genomen van zijn gewelddadige leven en leeft afgezonderd van de wereld in Thailand. Op een dag moet hij met zijn boot een groep christelijke zendelingen vervoeren naar Birma. Daar woedt een gruwelijke oorlog, aangevoerd door een sadistische kolonel. Als de christelijke zendelingen gevangen worden genomen, wijst Rambo enkele huurmoordenaars de weg naar het kamp van de kolonel. Zeer tegen zijn zin zal ook Rambo in actie moeten komen. Maar dan gaan meteen ook alle registers open.

Terminator 3: Rise of the Machines (Nu in Play)

Een Terminatorfilm die aanvankelijk verguisd werd door de die-hardfans, maar ondertussen een heuse herwaardering heeft doorgemaakt. Kan ook niet anders, want de actie spat van je scherm, de Terminatrix is een constante dreiging en Ahnold verkeerde toen nog in uitstekende vorm. Alleen al voor die achtervolgingsscène met de kraan moet je deze film gezien hebben!

The Matrix Reloaded (Nu in Play en Netflix)

Het immense succes van The Matrix leidde onvermijdelijk tot een vervolg. De Wachowski’s herlaadden hun trukendoos en knalden een nog grootser spektakelstuk op het grote scherm. De waanzinnige 15 minuten durende achtervolging op een – speciaal voor de film aangelegde – snelweg behoort tot de meest spectaculaire achtervolgingsscènes uit de filmgeschiedenis. Maar er is veel meer! De wonderlijke verschijning van Monica Bellucci, een knettergekke tweeling, de befaamde Architect en een zogenaamde ‘keymaker’.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.