Filmtips voor vanavond (5/9)

Copy 0

The Insider

(vtm, 23u05)

Collateral, Miami Vice, Heat. Regisseur Michael Mann is volgens ons een van de absolute grootmeesters van de zevende kunst. Een van zijn allerbeste films is deze The Insider, een fantastisch thrillerdrama met een weergaloos vette, maar fabelachtige vertolking van Russell Crowe. Mann selecteerde met o.a. Al Pacino, Christopher Plummer en Philip Baker Hall een uitmuntende ensemble cast, maar het is vooral Crowe en de opdringerige regie van Mann die van The Insider een intense kijkervaring maken. Terecht genomineerd voor 7 Oscars, waaronder Beste Film, Regie en Acteur.

Rain Man

(vier, 23u55)

Wanneer Charlie verneemt dat zijn vader is gestorven, verwacht hij een serieuze erfenis te incasseren. Maar hij krijgt enkel een oude Buick. Het overgrote deel van de erfenis gaat naar zijn autistische broer Raymond, die hij nooit heeft gekend. Deze film hoeft weinig introductie, maar verdient zeker wel een eerste of nieuwe kijkbeurt. Ondanks een sterke Tom Cruise is het Dustin Hoffman die iedereen naar huis speelt met een weergaloze vertolking. Rain Man was een absolute kaskraker en sleepte meerdere Oscars in de wacht: beste film, beste acteur (Hoffman), beste regisseur en beste scenario. De film kreeg ook nog Oscarnominaties voor o.a. beste montage, beste cinematografie en beste muziek (het oorwurmdeuntje van Hans Zimmer!).

Knowing

(vtm 4, 20u40)

Ja, we geven het graag toe. We zijn echt wel fans van regisseur Alex Proyas. Zeker van het fantastische Dark City, maar zelfs deze Knowing hield ons gedurende heel de film aan de zetel gekluisterd. Dat heeft veel te maken met het verhaal, maar ook met Nicolas Cage en vooral het machtige einde. Maar meer mogen we zeker niet verklappen van deze apocalyptische SF-thriller. Al het onheil start als een school de tijdscapsules van leerlingen van 1959 opgraaft. Een van de leerlingen krijgt een blad met getallenreeksen op. Deze voorspellen alle grote rampen van de afgelopen 50 jaar en … een aantal die nog moeten plaatsvinden.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.