Filmtips voor vanavond (5/4)

Copy 0

3:10 to Yuma (CAZ, 20u40)

Uitmuntende western van de regisseur van Walk the Line en Cop Land met Russell Crowe, Christian Bale en Peter Fonda. De film werd genomineerd voor twee Oscars: beste geluid en beste soundtrack. De gevreesde outlaw Ben Wade heeft met zijn bende een geslaagde overval uitgevoerd op de postkoets die de lonen van de spoorwegarbeiders vervoert. Van de begeleiders brengt slechts één het er levend vanaf. Later wordt Wade gearresteerd. Er worden mannen gezocht om de gangster te begeleiden op de trein van 3u10 naar Yuma. De arme boer Dan Evans kan het geld goed gebruiken en stelt zich kandidaat.

Kon-Tiki (BBC Two, 00u30)

Epische avonturenfilm, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de onderzoeker/avonturier Thor Heyerdahl. De film werd genomineerd voor de Oscar en de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Thor Heyerdahl ondernam in 1947 met zijn team een heroïsche poging om de Grote Oceaan over te steken op een vlot. Heyerdahl wilde bewijzen dat inwoners van Zuid-Amerika duizend jaar eerder deze oversteek hadden kunnen maken met niets anders dan een vlot. Het werd een adembenemende reis van meer dan 8000 km. Een gevecht tegen weer en wind, tegen haaien en walvissen, tegen stormen en zeestromingen, maar bovenal een verhaal van ongelooflijke moed en doorzetting.

Spider-Man: Far from Home (Nu in Play More)

Het populairste genre van het moment? Superheldenfilms natuurlijk. Veel van deze films lossen dezelfde verwachtingen in, maar af en toe probeert er ook eens ééntje buiten de lijntjes te kleuren. Far From Home is een ingenieuze, wervelende en verrassende avonturenfilm met één van de betere slechteriken uit het Marvel-wereldje – een straffe Jake Gyllenhaal als Mysterio – en opnieuw een formidabele Tom Holland die zichtbaar de tijd van zijn leven beleeft. Pure fun van begin tot eind!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.