Filmtips voor vanavond (4/4)

Copy 0

Raiders of the Lost Ark (vier, 20u25)

Verken de donkerste jungles van Zuid-Amerika, de bruisende marktplaatsten van Caïro en een uiterst geheime duikbootbasis in een van de grootste filmavonturen aller tijden, geregisseerd door Steven Spielberg, met Harrison Ford en Karen Allen. De film won 4 Oscars, o.a. Visuele Effecten en Decors. In het gezelschap van zijn opvliegende en onafhankelijke vroegere vlam Marion Ravenwood vertrekt de archeoloog met twee vuisten op een spannende zoektocht naar de mystieke Ark van het Verbond. Indy moet de Ark eerder zien te ontdekken dan de Nazi’s en hij moet daarvoor vergif, valkuilen, slangen en verraad overleven.

Sicario (Q2, 23u05)

Een van de beste thrillers van de laatste jaren. Niemand minder dan Denis Villeneuve, momenteel één van de toonaangevende regisseurs in de wereld, maakte met Sicario een machtige thriller die je helemaal onderdompelt in de hondsbrutale drugsoorlog aan de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten met loeiharde schietpartijen, zenuwslopende momenten, een broeierig sfeertje, fantastische vertolkingen en een duivelse soundtrack. Een thriller die nog dagenlang blijft nazinderen. Een absolute must see!

Goodfellas (nu in Netflix)

Onovertroffen gangsterklassieker van grootmeester Martin Scorsese. Robert De Niro, Ray Liotta, Lorraine Bracco. Allemaal spelen ze op een uitzonderlijk hoog niveau, maar het is Joe Pesci die met de film gaat lopen en helemaal terecht de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in de wacht sleepte. Scorsese opende zijn hele trukendoos. Dat levert een waanzinnig hilarische, maar ook snoeiharde maffiaprent op boordevol iconische scènes, brutale momenten, fantastische dialogen (“As far back as I can remember I always wanted to be a gangster”), onvergetelijke vertolkingen, machtige muzieknummers en een toenmalig record van het woord ‘fuck’ in één en dezelfde film. Zovele jaren later blijft het nog steeds een mysterie dat Goodfellas de duimen moest leggen voor Dances with Wolves tijdens de Oscars.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.