Filmtips voor vanavond (30/5)

Copy 0

Philadelphia

(één, 21u25)

Hollywoods eerste publieksfilm over aids werd een onverwacht grote hit. Tom Hanks kreeg een Oscar voor zijn vertolking. Bruce Springsteen ontving een gouden beeldje voor Best Song. Andrew Beckett heeft gestudeerd aan een prestigieuze universiteit en werkt voor een van de belangrijkste advocatenkantoren van Philadelphia. Een grote carrière ligt in het verschiet, maar dan wordt hij getroffen door aids. Hanks en Denzel Washington acteren op een duizelingwekkend niveau, met ook sterke bijrollen van Jason Robards en Antonio Banderas. Een ijzersterk en grensverleggend drama!

Deep Blue Sea

(vier, 22u25)

Gewelddadige, zenuwslopende en angstaanjagende actiethriller van de regisseur van Die Hard 2 en Cliffhanger. met Samuel L. Jackson. Biologe Susan McAllister heeft een stof gevonden in de hersenen van haaien die menselijke hersencellen opnieuw kan activeren. In een geheim laboratorium, dat gefinancierd wordt door zakenman Russell Franklin, probeert Susan met een team van wetenschappers een geneesmiddel te ontwikkelen tegen Alzheimer, door de haaien genetisch te manipuleren. De hersencapaciteit van de haaien neemt hierdoor enorm toe, waardoor ze intelligenter worden. Maar deze behandeling heeft ook negatieve neveneffecten.

Ant-Man and the Wasp

(Q2, 20u30)

De kleinste superheld van Marvel. Ant-Man is de meest onwaarschijnlijke superheld uit de gigantische Marvel-stal, maar hij levert wel de grappigste van alle Marvel-films op. De film overdondert ons met stevige actiescènes, coole gadgets, Michael Douglas én Michelle Pfeiffer (!), maar het is vooral de onweerstaanbare humor die aanstekelijk werkt en van deze prent een totaalspektakel maakt. Tel daar nog een perfect gecaste Paul Rudd en Evangeline Lilly bij en je hebt een van de betere Marvel-films.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.