Filmtips voor vanavond (30/4)

Copy 0

A Few Good Men (vtm, 22u20)

Tom Cruise! Jack Nicholson! Kevin Bacon! Demi Moore! Kiefer Sutherland! A Few Good Men behoort tot de betere rechtbankthrillers die Hollywood maakte en is alleen al de moeite voor die legendarische “you can’t handle the truth”-scène met Jack Nicholson en de intensiteit waarmee Tom Cruise van het scherm spat. De film werd genomineerd voor 4 Oscars, waaronder Beste Film en Beste Bijrol (Nicholson).

The Girl on the Train (zes, 20u35)

Het verfilmen van een bestseller is altijd een beetje tricky. Vaak moet de film het afleggen tegen het boek. Gone Girl van David Fincher was een mooi voorbeeld van hoe het wel kan. Een kwaliteitsvolle thriller die je tot het einde op het randje van je stoel laat balanceren. The Girl on the Train, de wereldwijde bestseller van Paula Hawkins, straalt net dezelfde kwaliteit uit. Een nagelbijter die je constant op het verkeerde spoor zet, mysterie herbergt en uit zijn voegen barst van de intriges en ontrouw.

Hacksaw Ridge (Q2, 20u35)

Mel Gibson maakte in 2016 zijn terugkeer als regisseur langs de grote poort met een keihard oorlogsdrama boordevol heldendaden, snoeiharde, bloederige en gruwelijke actiescènes en een Oscargenomineerde Andrew Garfield in de hoofdrol. Een mentale en fysieke uppercut! De film werd genomineerd voor liefst 6 Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regie, en won 2 Oscars, voor Beste Montage en Geluid.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.