Filmtips voor vanavond (3/5)

Copy 0

Godzilla (zes, 19u55)

Het iconische filmmonster maakte in 2014 zijn rentree! ’s Werelds meest herkenbare monster, een soort dinosauriër die door nucleaire experimenten terug tot leven werd gebracht, moet het in deze Amerikaanse filmversie paradoxaal genoeg opnemen tegen boosaardige wezens die als gevolg van menselijke wetenschappelijke arrogantie ons bestaan bedreigen. Zet je schrap voor een duister, spectaculair en verwoestend SF-avontuur van de regisseur van Monsters. Vergeet zeker je tv-toestel niet lekker hard te zetten!


The Fly (CAZ, 22u40)

David Cronenberg is en blijft de koning van de body horror. Bekijk The Fly een keertje en je weet onmiddellijk waarom. De Canadese huiverspecialist exploreert de breekbaarheid van het menselijke lichaam via het verhaal van een wetenschapper die na een mislukt experiment traag in een gigantische vlieg verandert. Zowel walgelijke als menselijke horror die alle gevoelige magen meedogenloos torpedeert. Jeff Goldblum en Geena Davis geven de prent ten slotte een kloppend hart mee.

The Good, the Bad and the Ugly (zes, 21u55)

Legendarische westernklassieker vol intense actie en meesterlijke acteerprestaties, geregisseerd door Sergio Leone (Once Upon a Time in the West, For a Few Dollars More), met Clint Eastwood (Unforgiven), Lee Van Cleef (For a Few Dollars More) en Eli Wallach (The Magnificent Seven). Tijdens het hoogtepunt van de Burgeroorlog doolt een meedogenloze en mysterieuze revolverheld rond in het Wilde Westen. Hij heeft geen huis, geen banden met familie of vrienden en geen metgezellen. Totdat hij twee vreemdelingen ontmoet die net zo meedogenloos en afstandelijk zijn als hijzelf. Deze drie mannen, samengebracht door het noodlot, smeden een plan om een fortuin aan gestolen goud op te sporen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.