Filmtips voor vanavond (3/4)

Copy 0

Spy (vtm, 20u35)

Melissa McCarthy doet Jason Statham blozen. Ethan Hunt? James Bond? Jason Bourne? Susan Cooper laat ze allemaal een poepje ruiken. Als CIA-analiste lijkt ze vastgelijmd aan haar bureau. Maar als haar partner plots verdwijnt en een undercoveragent ontmaskerd wordt, betreedt ze zelf de gevaarlijke buitenwereld en gaat diep undercover. De onnavolgbare Melissa McCarthy, comedy-queen van het moment, schittert in deze hilarische spionagekomedie van de makers van Bridesmaids en The Heat.

Captain America: the First Avenger (Q2, 20u35)

Opwindende actie, waanzinnige visuele effecten en een inspirerende held die bruist van moed en daadkracht in een uit zijn voegen barstende superheldenfilm, gebaseerd op de populaire comics van Marvel, van de regisseur van Jurassic Park III, met een ferm opgepompte Chris Evans als de perfect gecaste stars and stripes-superheld. Wanneer een angstaanjagende kracht het voortbestaan van de Aarde en de mensheid bedreigt, schiet ‘s werelds beste soldaat in actie: Captain America. Hij moet het opnemen tegen Hydra, de machtige, kwaadaardige organisatie van de doortrapte Red Skull.

Midnight Special (BBC Two, 00u20)

Midnight Special is een soort eerbetoon aan de SF-klassiekers van de jaren 80. Denk aan Close Encounters of the Third Kind, E.T., Firestarter, Starman. Een meeslepende maar vooral raadselachtige SF-thriller met een adembenemende visuele look, straffe effecten – die scène aan het tankstation – en een perfect uitgekozen cast met de intrigerende Michael Shannon opnieuw in een glansrol.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.