Filmtips voor vanavond (29/5)

Copy 0

Diego Maradona

(NPO 3, 20u25, nu in Play More)

Asif Kapadia flikt het opnieuw! Na Amy en Senna maakte regisseur Kapadia opnieuw een documentaire die dagenlang blijft nazinderen. Diego Maradona is een magistrale, beklijvende docu over een van de grootste voetballers ooit. Je hoeft helemaal geen voetbalfan te zijn om te genieten van deze dramatische, bij momenten tragische documentaire. Diego Maradona schetst het meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Kapadia maakte gebruik van meer dan 500 uur beeldmateriaal en kreeg de volle medewerking van Diego Armando Maradona zelve. Een absolute must see!

Troy

(vier, 20u35)

Majestueuze veldslagen, adembenemende speciale effecten en een absolute topcast in deze epische sandalenfilm van de regisseur van Das Boot en Air Force One, met Brad Pitt, Orlando Bloom, Eric Bana en Diane Kruger. De film kreeg een Oscarnominatie voor beste kostuums. 1250 voor Christus. Helena van Sparta, de dochter van Zeus, wordt algemeen beschouwd als de mooiste vrouw in de wereld. Paris, de prins van Troje, is met zijn oudere broer Hector op een vredesmissie in Sparta. Wanneer hij de mooie Helena ontmoet is hij meteen smoorverliefd. Ook Helena valt als een blok voor Paris. Samen besluiten ze te vluchten naar Troje. Helena is echter getrouwd met koning Menelaus. Hij schakelt heel Griekenland in om ten oorlog te trekken tegen Troje. Onder leiding van de legendarische Achilles beginnen de Grieken aan een monumentale veldslag.

Allied

(vtm, 22u40)

Brad Pitt! Marion Cotillard! Wow! Spionnen zagen er nooit mooier uit als in Allied. Pitt lijkt wel van het Benjamin Button-elixir gedronken te hebben, maar voor de rest ziet de film er prachtig uit met fabelachtige locaties, intense confrontaties, dramatische wendingen en nagelbijtende momenten. Allied is een spionagethriller uit de oude doos, boordevol intriges, plotwendingen en twee waanzinnige supersterren.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.