Filmtips voor vanavond (29/3)

Copy 0

The Theory of Everyting (CAZ, 22u30)

De beste vertolking van een acteur in 2015, punt. The Theory of Everything is het onwaarschijnlijke levensverhaal van de geniale astrofysicus Stephen Hawking en zijn strijd tegen zijn ALS-ziekte. Nog onwaarschijnlijker dan diens merkwaardige leven is de sublieme vertolking van Eddie Redmayne. Hij zet Hawking op een verbluffende wijze neer en werd bedolven onder de filmprijzen: Oscar, Golden Globe én BAFTA voor Beste Acteur.

Rain Man (BBC One, 23u30)

Wanneer Charlie verneemt dat zijn vader is gestorven, verwacht hij een serieuze erfenis te incasseren. Maar hij krijgt enkel een oude Buick. Het overgrote deel van de erfenis gaat naar zijn autistische broer Raymond, die hij nooit heeft gekend. Deze film hoeft weinig introductie, maar verdient zeker wel een eerste of nieuwe kijkbeurt. Ondanks een sterke Tom Cruise is het Dustin Hoffman die iedereen naar huis speelt met een weergaloze vertolking. Rain Man was een absolute kaskraker en sleepte meerdere Oscars in de wacht: beste film, beste acteur (Hoffman), beste regisseur en beste scenario. De film kreeg ook nog Oscarnominaties voor o.a. beste montage, beste cinematografie en beste muziek (het oorwurmdeuntje van Hans Zimmer!).

TRON: Legacy (Nu in Play)

Grensverleggende visuele effecten, adembenemende actiescènes en een pompende soundtrack van Daft Punk in het langverwachte vervolg op de cultfilm TRON, met Jeff Bridges (‘The Big Lebowski’) en Olivia Wilde. 2010. Kevin Flynn (rol van Bridges), een computerprogrammeur, is al 20 jaar vermist. Zijn zoon Sam heeft alle hoop op een terugkeer van zijn vader opgegeven, als een oud-collega van zijn vader beweert dat Flynn hem een boodschap heeft gestuurd. Sam gaat zelf op onderzoek en belandt in Flynns Arcade. Daar wordt hij in de digitale wereld van TRON getrokken. Zijn vader blijkt al 20 jaar te leven in deze prachtige visuele cyberwereld. Maar er schuilen ook grote gevaren in cyberspace. Het origineel, TRON, kan je ook bekijken in Play.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comments are closed.